Yle: Perussuomalaiset kasvattaa kaulaa muihin puolueisiin

Eduskunnan täysistunnoissa on keskusteltu kiivasti ilmastonmuutoksesta. Kuva: Eduskunnan kuvapankki

Perussuomalaisten kannatus on noussut entisestään Ylen teettämän kyselyn mukaan. Pääministeripuolue sosiaalidemokraatit on tippunut neljänneksi, kun taas vihreät on noussut suosituimmaksi hallituspuolueeksi.

Kokoomus on säilyttänyt paikkansa toisena. Keskustan lasku on hidastunut puoluejohtajan vaihdoksen jälkeen. Vasemmistoliiton suosio on pysynyt samana. RKP:n, kristillisdemokraattien ja Liike Nytin kannatuksissa tapahtui vain pieniä muutoksia.

Perussuomalaisten selkeästi erilainen linja esimerkiksi ilmastonmuutoksen torjumiseen liittyvissä toimenpiteissä vaikuttaisi hyödyttäneen puoluetta. SDP:n kannatuksen lasku voi johtua puolueen kannanotoista työmarkkinakysymyksiin sekä Postin ja Veikkauksen ongelmiin, arvioivat Ylen politiikan toimittajat.

Perussuomalaiset on kerännyt kannattajia pääkilpailijoiltaan kokoomukselta, keskustalta sekä SDP:ltä, kertoo Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turja. Puolue on myös herätellyt nukkuvia äänestäjiä ja kerännyt kannatusta etenkin Helsingissä ja pienissä kaupungeissa.

Lähde: Ylen kysely: Perussuomalaisten kannatuksessa kunnon hyppäys, demarien alamäki vain jatkuu

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*