Tieto-Finlandian ehdokkaana oululainen Jenni Räinä

Jenni Räinä oli edellisen kerran Tieto-Finlandia ehdokkaana vuonna 2017. Kuva: Jaakko Alatalo/Like Kustannus

Suomen Kirjasäätiö julkisti Tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat keskiviikkona 6. marraskuuta. Tänä vuonna Tieto-Finlandia-palkintoa tavoittelee yhteensä kuusi tieto- tai oppikirjaa.

Yle uutisoi, että yksi ehdokkaista on oululainen tietokirjailija ja toimittaja Jenni Räinä, joka on kategoriassa ehdolla jo toistamiseen. Hän on ollut mukana kirjoittamassa Metsä meidän jälkeemme -teosta yhdessä Anssi Jokirannan, Pekka Juntin ja Anna Ruohosen kanssa.

Metsä meidän jälkeemme on yksi kuudesta teoksesta, joka tavoittelee Tieto-Finlandia-palkintoa. Kuva: Like Kustannus

Tietokirjallisuuden valintalautakunta perustelee valintaansa sillä, että teos on ajankohtainen ja moninäkökulmainen metsä- ja ilmastopuheenvuoro, jossa muun muassa ihmisten luontohavainnot ja tunteet sekä asiantuntijatieto yhdistyvät luontevasti ja antoisasti.

Vuoden 2019 Tieto-Finlandia paljastetaan 27. marraskuuta. Lopullisen valinnan tekee tietokirjailija, emeritusprofessori Sixten Korkman. Voittaja saa palkinnokseen 30 000 euroa.

Muut Tieto-Finlandian ehdokkaat ovat Aapo Roselius, Andrei Sergejeff, Ville Ropponen, Oula Silvennoinen, Ville-Juhani Sutinen, Anna Autio, Hanna Kuusela ja Anu Kantola.

Lähde: Suomen rikkain promille, heimosodat ja hukkuneet pakolaiset – nämä kuusi teosta ovat ehdolla Tieto-Finlandian saajaksi.

Oululainen tietokirjailija Jenni Räinä on toistamiseen Tieto-Finlanfian ehdokkaana.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*