YLE: Oulun kaupunki etsii syitä kasvaneiden irtisanoutumisten määrään

Kuva: Pixabay

Oulun kaupunki on lähtenyt etsimään ratkaisuja vuoden 2019 jälkeen kasvaneiden irtisanoutumisten määrään.

Eniten irtisanoutumisia on tapahtunut hoiva-alan, varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen henkilöstössä. Kaupunki on lähtenyt hakemaan ratkaisuja tilanteen muuttamiseksi tukemalla valtuustoaloitetta, jossa jokaiselle irtisanoutuneelle lähetetään nimettömästi vastattava kysely lähdön syystä.

Palautteen avulla pyritään löytämään syitä sille, onko irtisanoutumisten määrä riippuvainen kehitettävästä esimiestyöstä, johtamisesta, työhyvinvoinnista vai jostain muusta työhön liittyvästä aiheesta.

Superin pääluottamushenkilö Mira Kaivorinteen mukaan henkilökunta on väsynyttä pitkään jatkuneeseen sijaispulaan ja siitä aiheutuneisiin ongelmiin. Siirtelyiden takia työntekijät eivät ole saaneet olla töissä omissa yksiköissään ja työajoissa on jouduttu joustamaan.

Koronapotilaiden hoitajana Oulun kaupunginsairaalassa vuoden verran työskennellyt Paula Marttiin kertoo esimiehen tuen puutteen, henkilökunnan jatkuvan vaihtumisen ja oman sairastumisen pelon vaikuttaneen hänen irtisanoutumiseensa.

YLE: Työntekijöiden irtisanoutumiset Oulun kaupungilta ovat lisääntyneet merkittävästi – lähihoitaja väsyi korona-aikana: ”Esimiehiltä ei tullut tukea”

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*