Yle: Maailmancupia dominoinut Johannes Hösfolt Kläbo hiihtää erityissopimuksen avulla

Suomen hiihtoladut. Kuva: Pixabay

Kansainvälinen maastohiihtokausi pärähtää käyntiin viikonloppuna, kun Rukalla käydään kauden ensimmäiset maailmancupin osakilpailut.

Maanantaina vahvistui, että 27-vuotias norjalainen hiihtomestari Johannes Hösfolt Kläbo on toipunut koronasta ja osallistuu Rukalla kaikille hiihtomatkoille. Moninkertainen MM- ja olympiavoittaja sekä maailmancupeja dominoinut norjalainen vetäytyi kesällä maajoukkueen ulkopuolelle, mutta hänelle tehtiin erikoissopimus.

Kläbo väänsi kättä kesällä ja syksyllä maansa hiihtoliiton kanssa, ja välillä näytti, ettei hiihtomestaria nähdä tämän kauden maailmancupissa. Norjan hiihtoliiton säännöt sanovat, että urheilija ei voi kilpailla maailmancupissa, mikäli hän ei ole tehnyt liiton edellyttämää urheilijasopimusta.

Norjalainen pääsi lopulta edustussopimukseen liiton kanssa, jossa sopimus velvoitti Kläbon luopumaan sponsorinsa logosta maajoukkueasussa.

Norjalaislegenda Petter Northug kommentoi niin ikään Kläbon tiimin voittaneen taiston hiihtopomoja vastaan.

”Luulen heidän olevan tyytyväisiä sopimukseen. Nyt he voivat pistää tämän asian syrjään ja keskittyä maailmancupin kokonaiskisan voittoon.”, Petter Northug kommentoi Ylelle.

Lähteet:

Yle: Norjalaiset hiihtopomot luovuttivat

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*