Yle: Kovalla harjoittelulla kenestä tahansa voi tulla hyvä puhuja

Tervon mukaan tärkeintä hyväksi puhujaksi tulemisessa on se, että esiintyy omana itsenään. Kuva: Pixabay

Talk The Talk -yhdistyksen puheenjohtaja Johannes Tervo sekä esiintymisvalmentaja Elina Aalto vakuuttavat, että kenestä tahansa voi tulla hyvä puhuja esiintymisjännityksestä huolimatta. Aallon mukaan kyse on siitä, onnistuuko puhuja kääntämään jännityksen voimavaraksi.

”Yksi hyvä tapa on vain ruveta puhumaan kaikkialla – vaikka pitää häissä minuutin improvisoitu puhe”, kommentoi Aalto Ylelle.

Talk The Talk on yhdistys, joka järjestää syksyisin kilpailun tulevaisuuden puhujille. Sen tavoitteena on tehdä suomalaisista maailman parhaita puhujia, valmentaen kymmentä finalistia ammattilaisten ohjeistuksella esiintymiseen ja julkiseen puhumiseen.

Viime vuonna valmennettavana ollut Tervo kertoo lähteneensä kilpailuun mukaan, koska hän jännitti esiintymistä niin paljon. Hänen mukaan tärkeintä hyväksi puhujaksi tulemisessa on se, että esiintyy omana itsenään.

”Kukaan ei synny valmiina puhujana. Puhuminen on taito, jota pitää harjoittaa kuten mitä tahansa muutakin taitoa”, kertoo Tervo Ylen verkkosivuilla.

 

Lähde: Yle: Kenestä vain voi tulla hyvä puhuja kunhan harjoittelee – ”Yksi hyvä tapa on pitää häissä minuutin improvisoitu puhe”

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*