Yle: Joe Biden takelteli puheessaan – sekoitti Ukrainan ja Irakin sodat keskenään

Presidentti Joe Bidenin puhe on aiheuttanut hämennystä. Kuva: Flickr.com

Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin tiistaina 1. marraskuuta pitämä puhe on aiheuttanut hämmennystä sekä kotimaassa että ympäri maailman, kertoo Yle. Bidenin kannattajilleen pitämässä puheessa on huomattu omituisia asiavirheitä.

Puheen aiheena oli kertoa keinoista, joilla Yhdysvaltain hallinto on pyrkinyt laskemaan terveydenhuollon kustannuksia. Tähän viitaten presidentti kertoo tavanneensa kaksi lääkäriä, jotka ovat löytäneet insuliinin ja jättäneet sen patentoimatta. Hän ei kuitenkaan maininnut puheessaan lääkäreitä nimeltä.

Insuliinin löysivät lääkärit Frederick Bantin ja John James Richard Macleodin vuonna 1921. Heidän tapaamisensa ei kuitenkaan ole mahdollista, sillä Macleod kuoli vuonna 1935 ja Bant 1941. Presidentti Biden on syntynyt vasta heidän kuolemansa jälkeen. On arveltu, että Biden viittasi puheessaan mahdollisesti James Collippiin tai Charles Bestiin, jotka ovat omistaneet oikeuden insuliinin patenttiin lääkäriuriensa aikana, toisin kuin Biden puheessaan sanoi.

Biden sekoitti puheessaan myös Irakin ja Ukrainan sodat. Hän viittasi Venäjän toimien liittyvän Irakin sotaan, mutta korjasi itseään puheen aikana.

Lähde: Joe Biden sekoitti puheessaan Ukrainan ja Irakin sodat – ja väitti poikansa kuolleen Irakissa

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*