Vuoden 2020 kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat ovat julkaistu

Kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat on julkaistu. Kuva: Pixabay

Tänään julkaistiin kuusi Finlandia-ehdokasta. Palkinnot jaetaan tänä vuonna 25. marraskuuta. Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinto on Suomen Kirjasäätiön jakama tunnustus ansiokkaasta suomalaisesta romaanista.

Ylen uutisen mukaan tänä vuonna ehdokaslistasta teki kiinnostavan se, että mukana on useampi melko tuntematon nimi ja konkarit loistavat poissaolollaan.

Anni Kytömäki on ehdokkaana metsien hyötykäyttöä käsittelevällä romaanillaan Margarita (Gummerus). Tommi Kinnunen on ehdokkaana romaanillaan Ei kertonut katuvansa (WSOY). Helsingin Sanomien mukaan Kytömäki on ehdolla palkinnon saajaksi toista kertaa ja Kinnunen jo kolmatta.

Ritva Hellsten on ehdolla edesmenneestä siskostaan kirjailija Raija Siekkisestä kertovalla teoksellaan Raija (Aviador).

Ann-Luise Bertell on ehdokkaana ruotsinkielisellä romaanillaan Heiman (Förlaget). Ehdokkaissa on pitkästä aikaa mukana kirja, jota ei ole vielä suomennettu.

Heikki Kännön teos Runoilija (Sammakko) on ehdolla kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajaksi. Kännö on suuremmalle yleisölle tuttu voitettuaan viime vuonna arvostetun Runeberg-palkinnon. Anne Vuori-Kemilä on ehdolla synkkäsävyisellä romaanillaan Mustaa jäätä (Karisto).

Yle: Tässä ovat kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat – mukana tutut suosikit Tommi Kinnunen ja Anni Kytömäki, mutta myös yllätysnimiä

Helsingin Sanomat: Nämä kuusi romaania kilpailevat Finlandia-palkinnosta, mukana monta yllätysnimeä

Suomen Kirjasäätiö: KAUNOKIRJALLISUUDEN FINLANDIA-PALKINTO

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*