Verohallinnon ja Suomen Pankin verkkosivuilla palvelunestohyökkäyksiä

Iskujen tekijäksi ilmoittautui venäjämielinen hakkeriryhmä. Kuva: Unsplash.

Suomen Pankin ja Verohallinnon verkkosivuihin kohdistuu palvelunestohyökkäys. Molemmat uutisoivat asiasta X-viestipalvelussa keskiviikkoiltana ja torstaina päivällä. 

Molemmat ovat estäneet sivuilleen pääsyn ulkomailta toistaseksi, mutta Suomessa palvelut ovat yhä käytettävissä. Suomen Pankki kertoi X-viestissään purkavansa käyttörajoitukset, kun tilanne rauhoittuu.

Verohallinto viesti ensimmäisen kerran keskiviikkona illalla verkkosivujensa toimimattomuudesta. Vielä illan aikana se tiedotti sivujen toimivan Suomessa normaalisti, ja etteivät palvelun asiakkaiden tiedot olisi vaarantuneet. Kuitenkin torstaina päivällä se tiedotti taas verkkosivuilleen edelleen kohdistuvasta palvelunestohyökkäyksestä.

Hyökkäysten tekijäksi on ilmoittautunut venäjämielinen hakkeriryhmä NoName 057(16). Se kertoi Telegram-viestipalvelutilillään olevansa hyökkäysten takana ja kertoi sen motiivina olevan Suomen ja Yhdysvaltain välinen tuore puolustusyhteistyösopimus.

Verohallinto oli palvelunestohyökkäyksen kohteena viimeksi lokakuun alussa. Tuolloinkin iskun tekijäksi ilmoittautui NoName 057(16).

Yle: Verohallinnon ja Suomen Pankin verkkosivuille kohdistuu palvelunestohyökkäyksiä

IS: Vero.fi palvelun­esto­hyökkäyksen kohteena – pääsy ulkomailta estetty

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*