Varjofestivaalin uusi nousu

Varjofestivaaleilla esiintyy muun muassa Gasellit. Valokuva: Tero Ahonen

Oulussa järjestetään kesällä 2020 urbaanin kulttuurin festivaali nimeltään Varjo. Toissa kesänä tapahtuma jouduttiin perumaan vähäisen lipunmyynnin vuoksi. Tapahtumatuottaja Johanna Vuorela uskoo, että tällä kertaa tapahtuma menestyy.

”Nyt olemme panostaneet erityisesti artistikattaukseen. Urbaanin musiikin suurimmat kotimaiset nimet houkuttelevat varmasti yleisöä”, Vuorela iloitsee.

Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävässä Varjossa esiintyy muun muassa Samuli Putro, Mariska, Gasellit, Ruusut ja 22-Pistepirkko. Artistijulkaisuja on luvassa lisää keväällä.

”Festivaali järjestetään Oulun keskustan kauneimmalla kadulla, Hallituskadulla. Elokuun pimenevissä illoissa tunnelmaa luovat valaistut rakennukset ja katutaide.”

Varjo tulee olemaan visuaalinen elämys. Vuorela korostaa, että kaupunkifestivaalin kulmakivi on viihtyvyys.

”Tapahtumapaikkaa ei ole tarkoitus myydä tupaten täyteen, sillä yleisön kokemus on etusijalla.”

Festivaali huokuu kaupunkikulttuuria. Ohjelmassa on artistien lisäksi katutanssia, tiskijukkia ja kuvataidetta.

Ruoka- ja juomatarjonnassa huomioidaan paikallisuus. Lähi- ja vegaaniruuan tarjonta sekä paikallisten yritysten tukeminen on tapahtumatuottajan mielestä tärkeää.

”Oulussa on tarvetta tällaiselle tapahtumalle. Varjo on mukava festivaali, jonne jokainen saa tulla täysin omana itsenään.”

Ensi kesänä yleisöä odotetaan paikalle noin kahden tuhannen kävijän verran.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*