Uusi määräys tekee organisaatioiden nimien käyttämisestä vaikeampaa tekstiviestihuijauksissa

Organisaatioiden nimissä lähetetyt tekstiviestihuijaukset ovat merkittävä uhka. Kuva: Pixabay

Traficomin uusi määräys antaa keinon suojautua organisaatioiden nimissä lähetettyjä tekstiviestihuijauksia vastaan. Suojaamalla oman lähettäjätunnuksensa organisaatiot voivat varmistaa nimensä aidoksi, kirjoittaa Traficom tiedotteessaan.

Varovaisten arvioiden mukaan verkkorikolliset ovat viime vuosina saaneet organisaatioiden nimissä esiintymällä ja lähettäjätietoja väärentämällä yhteensä 10 miljoonan rikoshyödyn. Esimerkiksi huhti-lokakuussa 2022 S-Pankin asiakkailta huijattiin noin 2,4 miljoonaa euroa.

Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen kehityspäällikkö Lauri Isotalon mukaan määräys ei yksin estä verkkopetoksia, mutta rajoittaa rikollisten toimintaa ja parantaa suomalaisten luottamusta tekstiviesteihin.

Organisaatioiden täytyy hakea lähetystunnuksen suojausta Traficomin verkkosivuilla olevalla lomakkeella.

”Määräys tarjoaa tekstiviestejä lähettäville organisaatioille työkalut tunnusten suojaamiseen, mutta se ei tuo suojaa ennen kuin tunnukset on rekisteröity”, kertoo tiedotteessa Traficomin johtava asiantuntija Klaus Nieminen.

Traficom on laatinut määräyksen yhdessä teleyritysten kanssa. Määräys tuli voimaan 9. marraskuuta.

Traficom: Traficomin määräys kampittaa rikollisten mahdollisuuksia tekstiviestihuijauksiin – organisaatiot voivat hakea lähettäjätunnuksensa suojausta 9.11.2023 alkaen

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*