Elämyshoidoista haetaan kokonaisvaltaista hyvinvointia

Kuva: Martta Häyrynen

Vanhan kansan sananlasku ”terve sielu terveessä ruumiissa” kiteyttää elämyshoitojen perimmäisen tarkoituksen. Vinkka News otti selvää, mitä kiehtovalta kuulostavat elämyshoidot ovat.

Hyvinvointia luonnosta

Oululaisen Elämyshoitola Kuiskauksen yrittäjä Heidi Korpi sai sysäyksen luonnonkosmetiikkaan opiskellessaan kosmetologiksi vuonna 2012. Alkutaipaleella ennakkoluuloja riitti, mutta ajan saatossa ihmiset ovat kiinnostuneet luonnon hyvinvoinnista, joten synteettinen kosmetiikka on saanut väistyä luonnonkosmetiikan tieltä.

Korpi ei tee niin sanottuja perinteisiä kosmetologin hoitoja, joten moni saattaa pohtia, ovatko hoidot tehokkaita. Asiakkaiden palaute on kuitenkin ollut rohkaisevaa ja hän uskoo elämyshoitojen olevan tulevaisuuden ala.

”Luonnonkosmetiikkaan uskalletaan nykyään luottaa”, Korpi iloitsee.

Kuiskauksen työtila on tunnelmaltaan seesteisen meditatiivinen, joten asiakkaan on helppo irtautua arjen pyörteistä. Jokainen hoito aloitetaan jalkakylvyllä sekä niska- ja hartiahieronnalla, jotka rauhoittavat kehon ja mielen. Loput hoidosta suoritetaan asiakkaan omien tarpeiden sekä ihon kunnon mukaan. Hoidot ovat hellävaraisia, sillä niihin ei kuulu mekaanisia puhdistuksia, tai mitään mikä aiheuttaa epämiellyttäviä tuntemuksia.

”Kun mieli ja keho rentoutuu, niin myös iho elpyy”, Korpi kiteyttää.

Reikihoidosta apua arkeen

Kiimingissä sijaitsevan Kauneus ja hieronta Adelen yrittäjä Outi Hartikaisen yrityksen punainen lanka on myös asiakkaan kokonaisvaltainen hemmottelu, jossa ihon lisäksi hoidetaan kehoa ja mieltä. Suomalaisilla kosmetiikkatuotteilla tehdyt hoidot, kuten metsämatka- ja marjamatkakasvohoidot ovat olleet suosittuja. 

Hartikainen tarjoaa myös reikihoitoa, joka on vanha japanilainen hoitomuoto. Siinä tasapainotetaan mielen energioita ja asiakas voi löytää reikihoidosta avun esimerkiksi stressiin tai unettomuuteen. ”Hoidot vaikuttavat jokaiseen henkilöön eri tavalla”, Hartikainen lisää.

Outi Hartikainen auttaa asiakkaitaan myös reikihoidon avulla. Kuva: Martta Häyrynen

Tyypillinen elämyshoitoon hakeutuva asiakas on 35–55-vuotias nainen. Koska hoidot ovat yksilöllisiä, sopivat ne kaikille ikään tai sukupuoleen katsomatta. Elämyshoidoista haetaan hoitojen vaikutuksen lisäksi irtiottoa arjesta.

Hyvinvointia omassa arjessa

Yrittäjät tietävät, kuinka tärkeää on huolehtia omasta jaksamisesta. He kehottavat ihmisiä meditoimaan ja joogaamaan kotioloissa. ”Youtubessa on paljon hyviä videoita kotiharjoitteluun”, Hartikainen vinkkaa.

Korpi puolestaan viihtyy luontoretkillä ja rentoutuu katsellen tulta. Kotona kynttilän valossa tuoksulampun äärellä mieli rauhoittuu. Tuoksulamppuun voi valita kuhunkin tilanteeseen sopivan eteerisen öljyn. Rentoutumiseen voi valita laventelin tai piristyäkseen sopiva valinta on esimerkiksi greippi.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*