Tennishurmio havaittavissa myös Oulussa – “Uskon menestyksen vaikuttavan harrastajamääriin” 

Suomen tennismenestys näkyy myös Oulussa. Kuva: Pixabay

Tennis on tällä hetkellä Suomen puhutuin urheilulaji. Myös Oulussa suosio on havaittavissa. Oulun Verkkopalloseuran (OVS) liigajoukkueessa pelaavan ja junioreita valmentavan Jerry Mäkelän mukaan harjoituksissa puhutaan paljon Suomen Davis Cup menestyksestä. OVS:n miesten edustusjoukkue venyi viime kaudella parhaaseen suoritukseen seuran 104 vuoden historian aikana, kun se raivasi tiensä puolivälieriin saakka. Myös junioritoiminta Oulussa on monipuolista. 

“Meiltä löytyy muutamia eri ikäryhmiä. Röllitennis nimellä kulkevassa ryhmässä on alle 6-vuotiaita lapsia. Tätä vanhemmat lapset ja nuoret ovat omassa ryhmässään. Lisäksi meillä on aikuistennisryhmiä”, Mäkelä toteaa. 

Mäkelä uskoo, että tenniksen suosio Suomessa on kasvussa. 

“Olen huomannut ihmisten katsovan tennistä ja keskustelevan siitä paljon enemmän. Menestys tuo lisää silmäpareja televisioiden ääreen. Fanit ovat eksyneet myös paikan päälle. Nyt Malagassa faneja on jo noin kuusi tuhatta, joka luo Suomelle kotiedun. Uskon menestyksen turnauksessa vaikuttavan tenniksen harrastajamäärien kasvuun niin Suomessa kuin Oulussa”, hän hehkuttaa. 

Perjantaina Suomella mahdollisuus kirjoittaa lisää historiaa 

Suomalainen tennis viilettää tällä hetkellä ennenäkemättömässä myötätuulessa. Uransa vuonna 2015 lopettaneen tennislegendan Jarkko Niemisen valmentama Suomen maajoukkue eteni tiistaina Davis Cupin välieriin voittamalla hallitsevan maailmanmestarin Kanadan. Suomen tarina kisoissa on ollut uskomaton. Tätä lisää fakta, jonka nelinpelin toinen suomalaispelaaja Harri Heliövaara kertoi IS:lle. Pari ei nimittäin ollut edes harjoitellut yhdessä kertakaan ennen tiistain puolivälierää. Perjantaina Suomi kohtaa välierissä Australian. Ottelun voittaja etenee finaaliin, joka pelataan sunnuntaina. 

“Suomen joukkueella on sellainen henki päällä tällä hetkellä, että kyllä he etenevät finaaliin. Mahtavan joukkuehengen lisäksi Suomen nelinpeli on tarpeeksi hyvällä tasolla Australian voittamiseen. Toivotaan, että maamme ykköspelaaja Emil Ruusuvuori pystyy perjantaina pelaamaan”, Mäkelä ennakoi tulevaa välierää. 

Lähteet: 

Mtv: Tässä on Suomen välierävastustaja – viime vuoden finalisti selvitti jännittävän otteluparin

IS: Suomen tennis­­sensaatio sai alkunsa aamupala­pöydässä – Heliövaara paljastaa yllättävän salaisuuden

Instagram: ovstennis

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*