CNN: Panttivankien vapautus viivästyy Gazassa

Israelin ilmavoimat ovat aktiivisesti pommittaneet Gazaa. Kuvituskuva. Pixabay.

Israelin kansallinen turvallisuusneuvosto kertoo panttivankitilanteen mutkistuneen. Aiemmin torstaille odotettu tulitauko ja ensimmäinen Hamasin ja Israelin välinen panttivankien vaihto on kuitenkin viivästynyt. Bidenin hallitus toivookin nyt vankienvaihdon alkavan perjantaiaamuna osapuolien selvittäessä vielä logistisia yksityiskohtia. Usko vankienvaihdon onnistumiseen on kuitenkin edelleen säilynyt.

”Sopimus on sovittu ja pysyy sovittuna”, Valkoisen talon kansallisen turvallisuusneuvoston tiedottaja Adrienne Watson kertoi lausunnossa keskiviikkoiltana. Asiasta uutisoi CNN.

”Näkemyksemme mukaan mitään ei pitäisi jättää sattuman varaan panttivankien alkaessa tulemaan kotiin. Ensisijainen tavoitteemme on varmistaa, että heidät tuodaan kotiin turvallisesti.”

Nimettömänä pysyneen palestiinalaisviranomaislähteen mukaan viivästys johtuu epäselvyyksistä panttivankien henkilöllisyyden ja vapautuksen tavan suhteen. Qatarin ulkoministeriö aikoo ilmoittaa tulitauon alkamisajankohdasta lähitunteina.

Lähteet:
CNN: White House hopeful release of hostages will begin Friday as parties work out ”final logistical details”
CNN: Qatar to announce ”in next few hours” when Israel-Hamas truce will begin, its foreign ministry says
YLE: Palestiinalaislähde: Tulitauko viivästyy, koska panttivankien vapauttamisesta epäselvyyksiä

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*