STM:n ja THL:n tiedotustilaisuus: Koronatilanne osassa Suomea kiihtymisvaiheessa

Rokote tulee olemaan kuluttajalle maksuton. Kuva: Pixabay

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) piti tilannekatsauksen koronavirustilanteesta torstaiaamuna.

THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen totesi, että joissain EU-maissa ilmaantuvuus on jo yli tuhat, ja iso osa Eurooppaa on ottanut kovat rajoitustoimet käyttöön. 

Puumalaisen mukaan koronaviruksen leviämisen estämisessä Suomessa on onnistuttu paremmin kuin muissa Pohjoismaissa ja EU-maissa. Silti tilanne voi pahentua muiden Euroopan maiden tasolle. Osassa Suomea ollaan jo kiihtymisvaiheessa. Tämän estämiseksi on noudatettava viranomaisten ohjeita ja suosituksia, STM ja THL painottavat aamulla julkaistussa tiedotteessaan.

STM:n strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki ennusti puheenvuorossaan ilmaantuvuuden tuplaantuvan parin seuraavan viikon aikana. Huolta hänessä aiheutti myös se, että jäljitettävyys on vaikeutunut varsinkin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) alueella. 

THL:n ylilääkärin Hanna Nohynekin arvion mukaan rokoteprosessista tulee pitkä. Alkuun rokote riittäisi vain 10 prosentille väestöstä. Voipio-Pulkki totesi tulevan rokotteen olevan maksuton kuluttajille.

Lähteet:

Tallenteet tilannekatsuaksesta

STM: Koronavirusepidemia jatkuu – tartuntoja vältetään annettuja ohjeita ja suosituksia noudattamalla

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*