Enontekiö ostaa lentoasemansa Finavialta – sopimus mahdollistaa kentän toiminnan jatkumisen

Enontekiön lentokentän säännöllinen reittiliikenne on päättynyt kaksi vuotta sitten. Kuva: Pixabay

Eilen keskiviikkona Enontekiön kunnanvaltuusto päätti ostaa Enontekiön lentoaseman sekä sen liiketoiminnan Finavialta. Valtuutetuista yhdeksän kannatti päätöstä ja kuusi vastusti. Kauppahintaa ei ole kerrottu. Esisopimus asiasta oli allekirjoitettu jo heinäkuussa. Enontekiön kunta vastaa jatkossa lentoaseman ylläpidosta ja kaupallisesta toiminnasta.

Viimeiseksi Finavian investoinniksi lentokentälle jäi kiitotien päällystysurakka, joka toteutettiin elo-syyskuussa. Kustannuksista vastasi Enontekiön kunta. Kunnanjohtaja Jari Rantapelkonen kertoo Finavian tiedotteessa, että sopimus tarkoittaa kunnalle sitä, että Enontekiöön voidaan jatkossakin lentää. Kentän käyttö järjestyy myös matkanjärjestäjille tulevina talvina. Rantapelkonen sanoo tiedotteessa, että kentän säilyttäminen käyttökelpoisena palvelee Tunturi-Lapin vetovoimaa, aluetaloutta ja matkailua.

Tällä hetkellä lentoaseman kunto ei vastaa Finavian vaatimaa laatutasoa, jonka syystä lentoasemaa ei voida avata talvikaudelle 2020-2021. Enontekiön lentoaseman tilanne on ollut pitkään kriittinen. Matkustajavirta ei ole ollut Finavialle tarpeeksi riittävä, että investoinnit olisi olleet liiketaloudellisesti perusteltuja.

Lähteet:

Iltalehti: Enontekiö ostaa lentokenttänsä Finavialta

Finavia: Finavia ja Enontekiön kunta ovat allekirjoittaneet esisopimuksen Enontekiön lentoasemasta

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*