Säästöä ja ekotekoja

Alennusruokien ostossa on tapahtunut suunnanmuutos. Kuluttajia riittää opiskelijoista johtajiin. Nykyään aleruokien osto ei ole häpeiltävää, vaan enemmänkin trendikästä.

 Ruokien alennetut hinnat saavat aikaan selkeää säästöä ja kannustavat ekologisuuteen: aamulla kaupoissa on vähemmän jätteeksi menevää ruokaa.

Suomen ensimmäinen hävikkiruokakauppa WeFood myi aloitusvuotensa aikana noin 100 000 kiloa ruokaa, joka olisi päätynyt roskiin. Kauppaa ylläpitää Kirkon ulkomaanapu.

Hävikkiruokaa WeFoodille lahjoittavat lukuisat yhteistyökumppanit. Luonnollisesti ruoat myydään normaalihintaa huokeammin. Kaupan toiminnan mahdollistavat vapaaehtoiset.

Punalaputettujen tuotteiden kärkeen ovat nousseet liha- ja kalatuotteet. Myös leivät, leivonnaiset, hedelmät, vihannekset ja maitotuotteet ovat suosittuja.

S-ryhmän ruokakaupat alkoivat myydä vanhaksi meneviä elintarvikkeita 60 prosentin alennuksella kaksi vuotta sitten. Tämä aiheutti ruokavallankumouksen, jossa valveutuneet kuluttajat rynnivät kauppaan ennen iltayhdeksää, jolloin alennukset alkavat.

K-ryhmän kauppiaat määrittelevät itse alennuksensa eikä ketju ole lähtenyt hävikkirumbaan mukaan. Lidl aloittaa ilta-alet marraskuun aikana.

Hävikkiruoan suosion noususta uutisoi Yle.

Lähde: Ennen iltayhdeksää alkaa punalappujen metsästys ja liikkeellä on koko kansa: ”Ekologista ja hirvittävän helppo tapa säästää rahaa”

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*