Pyhäinpäivä vilkastuttaa Oulun seurakuntien elämää

Pyhäinpäivänä käydään muistelemassa kuolleita rakkaita. Kuva: Kirkon kuvapankki

Oulun seurakunnat järjestävät eri tilaisuuksia tulevana lauantaina vietettävän pyhäinpäivän kunniaksi. Muistotilaisuuksia pidetään iltakuudelta Karjasillan, Oulunsalon, Kiimingin, Oulujoen, Haukiputaan, Ylikiimingin ja Yli-Iin kirkoissa. Oulun tuomiokirkko aloittaa jo kello 15 ja Tuiran kirkko kello 19.

Lapsensa menettäneet voivat osallistua pyhäinpäivänä Haukiputaalla hartaushetkeen kello 14, joka sisältää musiikkia, runoja ja raamatuntekstejä. Perheiden pyhäinpäivä -tapahtuma haluaa tukea perheitä kuoleman käsittelyssä lasten kanssa. Tapahtumat alkavat Lämsänjärven leirikeskuksessa jo torstaina kello 18 ja perjantaina kello 10.

Teemaan liittyviä musiikkiesityksiä on tarjolla Oulunsalon ja Karjasillan kirkoissa perjantaina kello 19 ja tuomiokirkossa lauantaina kello 19.

Viime vuosina pyhäinpäivän viettoon on kuulunut, että muistotilaisuuksissa luetaan kuolleiden seurakuntalaisten nimet ja samalla heille sytytetään oma kynttilä. Usein kuolleiden omaiset kutsutaan tilaisuuteen.

Kirkko Suomessa-Facebook-sivulla kutsutaan viettämään Sytytän kynttilän -tapahtumaa. Ideana on sytyttää kynttilä menehtyneille läheisille ja muistella heitä. Tapahtuman sometunnisteita ovat #sytytänkynttilän ja #pyhäinpäivä.

Lähde: Pyhäinpäivä muistuttaa jälleennäkemisen toivosta

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*