Oulun imago elinkeinoelämässä kohenee

Oulun elinkeinoelämä on nousujohteinen. KUVA: PIXABAY.COM

Kuntien imago 2019 -tutkimuksen tulokset on julkaistu. Oulu sijoittuu tämän vuoden tutkimuksessa sijalle 5. Vuoden 2018 imagosukelluksen jälkeen Oulun nousee jälleen omalle tasolleen.

Taloustutkimus tuottaa vuosittain tilaston, joka perustuu 36 suurimman kunnan elinkeinoelämän edustajien vastauksiin. Tänä vuonna heitä oli lähes 2000.

Imagotekijät ratkaisevat

Kyselytutkimuksella pisteytetään kuntien imagotekijöitä, joita on kaikkiaan yksitoista. Jokainen arvioi oman ja muiden kuntien imagotekijöitä yksitellen arvosanoilla 4 – 10.

Oulu pärjäsi vuoden 2019 vertailussa parhaiten työvoiman saatavuudessa, yritysten ja oppilaitosten välisessä yhteistyössä, sekä innovaatioiden tukemisessa.

Imagotyöllä lisätään Oulun vetovoimaisuutta. Kaupunki haluaa olla mukana kilpailemassa osaajista, opiskelijoista ja investoinneista.

Oulusta matkailukaupunki

Oulun imagotyössä halutaan panostaa erityisesti matkailuun, kertoo Oulun kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmi.

Tällä hetkellä tilanne on vielä se, että Oulu jää helposti välistä kun ihmiset suuntaavat lomillaan lappiin. Ilmastonmuutoksen myötä lentomatkailu ei enää houkuta niin paljon. Junamatkailu on Oululle iso mahdollisuus.

”Luontomatkailun mahdollisuudet, kuten marjastus ja kanoottiretket, ovat eksoottinen lisä kaupunkimatkailijoille”, Salmi toteaa.

Pitovoimaa Ouluun

Turistien lisäksi kaupunki haluaa palvella ja pitää kiinni sen asukkaistaan. Oulu haluaa, että kaupungissa opiskelleet eivät karkaisi muualle.

”Tämän kaupungin vahvuuksia ovat monipuolisuus ja saavutettavuus. Asuminen on edullista.”

Aiemmin vahvasti ICT- kaupunkina profiloitunut Oulu kaipaa vastapainoksi pehmeitä arvoja.

”Kaupunkikulttuuri on tärkeää”, Salmi toteaa.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*