YLE: Oululaisten lajittelutottumukset kaipaavat asennemuutosta

Iso osa oululaisista jättää lajittelematta. Kuva: Pixabay

Oululaisia kehotetaan petraamaan jätteiden lajittelussa. Kiertokaaren ja Oulun yliopiston toteuttaman sekajätteen koostumustutkimuksen tulos on hieman huonontunut. Tutkimuksen otanta on noin 500 kiloa sekajätepusseja omakotitaloista ja kerrostaloista. Lajittelukelpoisen jätteen seassa on vuoden 2019 tulokseen verrattuna enemmän biojätettä, kertoo Ylen uutinen. 

Kiertokaari julkaisi keskiviikkona tiedotteen, jossa nostetaan erilaisia keinoja lajittelun tehostamiseen. Ihmisten asenteella on silti suurin vaikutus. 

”Tarvitaan asennemuutosta ja erilaisia kannustimia. Tulosten perusteella esimerkiksi lajitteluneuvontaan ja logistiikkaan tarvitaan uusia, lajittelua tehostavia ja tukevia toimia”, kertoo kiertotalouspäällikkö Antero Kiljunen tiedotteessa. 

Parempiin lajittelutuloksiin pyritään myös uusien lajitteluvelvoitteiden avulla. Ensi kesästä alkaen biojätteen lajitteluvelvoite laajentuu koskemaan kaikkia taajaman omakotitaloja. Tiedotteen mukaan sekajätettä seurataan jatkossa vastaavanlaisella tutkimuksella vuosittain. 

Yle: Oululaisten jätteiden lajittelu aiempaa huonommalla tolalla

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*