Yle: Öljyisten maiden puhdistuksesta miljoonakulut Oulun kaupungille

excavators-800996_1920Länsi-Tuiran maanvaihtotyö aiheuttaa Oulun kaupungille noin 4,5 miljoonan euron kustannukset, uutisoi yle.

Paikalle kaavailtujen Lipporannan asuinalueen ja Health-Center-liiketontin tieltä on siirretty jo 80 000 tonnia öljyisiä maita Ruskon jätekeskukseen. Alkuperäisen asiantuntija-arvion mukaan vaihdettavaa maa-ainesta olisi 20 000 tonnia, eli määrä on ylittynyt runsaasti. Kyseisellä tontilla on aiemmin toiminut huoltoasema.

Oulun kaupunginvaltuusto saa käsiteltäväkseen 4,5 miljoonan euron lisämäärärahaesityksen marraskuun aikana. Oulu aikoo myös selvittää mahdollisuutta valtionapuun. Ongelmana rahoituksen saamisessa on, että puhdistustyön laajuus ei ole vielä varmistunut. Siirrettävien maiden määrä voi nousta jopa 100 000 tonniin.

Maamassat ovat jo täyttäneet Oulun Jätehuollon öljyllä pilaantuneiden maiden varastokentän. Maita kerätään nyt puhdistuslaitteistolle varatulle alueelle, joten sille on etsittävä uusi paikka, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Markku Illikainen Ylelle.

Lue lisää:

Yle: Öljyisten maiden puhdistukselle tulossa miljoonien eurojen hintalappu Oulussa (4.11.2015)

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*