Suomessa rikottu lämpöennätyksiä – myös Oulussa poikkeuksellisen lämmintä

Suomessa on rikottu marraskuun alkupäivinä uusia lämpöennätyksiä. Ilmatieteen laitoksen mukaan Kemiössä mitattiin tiistaina peräti 14,3 asteen lämpötila, joka rikkoo marraskuun lämpötilaennätyksen. Edellinen ennätys oli syntynyt päivää aikaisemmin Ahvenanmaalla Jomalassa, jossa mitattiin 13,3 astetta. Aiempi marraskuun lämpöennätys oli vuodelta 1999, jolloin Jomalassa oli mitattu 13,0 asteen lämpötila.

Myös Oulussa marraskuun alku on ollut poikkeuksellisen leuto. Lämpötila on ollut marraskuussa alimmillaan 5,3 asteessa, kun vuosina 1981–2010 marraskuun keskilämpötila Oulussa on ollut -2,6 astetta. Tiedot ilmenevät Ilmatieteen laitoksen tilastoista.

Kalevan mukaan Oulussa tehtiin maanantaina myös uusi marraskuun lämpötilaennätys, kun Oulunsalon Pellonpään havaintoasemalla mitattiin 11,2 asteen lämpötila. Edellinen ennätys 10,7 oli mitattu kymmenen vuotta aikaisemmin.

Ilmatieteen laitoksen lähipäivien ennusteiden mukaan vastaavia lukemia ei nähdä Oulussa lähipäivinä, mutta lämpötila pysyy nollan asteen yläpuolella.

Lue lisää:

Kaleva: Oulussa rikottiin marraskuun lämpöennätys (4.11.2015)

Ilmatieteen laitos: Lämpötila- ja sadetilastoja vuodesta 1961

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*