Yle: Ensilumenlatu avautui tänään Oulun Sankivaaraan

Ladulla on mahdollista hiihtää perinteisellä, sekä vapaalla hiihtotyylillä.

Ensilumenlatu avattiin Oulussa tänään yhdeltätoista aamupäivällä. Oulun kaupungin isännöitsijä Petri Yli-Pyky kertoo ladun olevan vähän yli kilometrin pituinen. Latu on valmistettu pääosin purukasan alla säilötystä lumesta, minkä vuoksi seassa voi olla epäpuhtauksia, kuten purua. Latu on valaistu aamukuudesta iltayhteentoista. Ladulla on mahdollista hiihtää perinteisellä, sekä vapaalla hiihtotyylillä.  

Latuun on käytetty noin 600 kuutiota lunta. Latu kunnostetaan aikaisin aamulla ja tarvittaessa tehdään lisäkunnostuksia. Kovin lauhalla tai sateisella ilmalla latua ei kunnosteta.

”Lumi on tavallista hileisempää, minkä vuoksi se jäätyy helposti. Jäätynyt kerros saadaan kuitenkin poistettua latukoneella ja ladusta saadaan hiihtokuntoinen, kunhan se ei sula puhki. Periaatteessa latu kestää kaiken muun, paitsi kovat vesisateet. Lämpöasteitakin monta viikkoa”, Yli-Pyky kertoo.

Ensilumenlatua ja sen käyttäjämääriä voi seurata latukameroista. Latukamerat löytyvät Oulun liikuntapalveluiden nettisivuilta. Hiihtäminen ladulla on maksutonta.  

 Lähde: Ensilumenlatu avautuu Oulun Sankivaarassa torstaina aamupäivällä – latu on maksuton.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*