Valofestivaali tuo valoa myös nuorten taiteilijoiden elämään

Kuva: Pixabay.

Oulussa järjestettävä Lumo-valofestivaali on hyvä tie uusille taiteilijoille ja muille sisällöntuottajille tulla esille. Valofestivaaleilla on tarkoituksena ulkomaalaisten tekijöiden lisäksi näyttää paikallisten toimijoiden toteuttamia ohjelmia ja näytöksiä. Ohjelmanumero voi olla joko yksi teos, tapahtuma tai tapahtumasarja. Taidelaji voi olla mitä vain, kunhan esitykseen liittyy jollain tavalla valo.

”Meillä on paljon opiskelijoiden tekemää sisältöä, ja meidän tavoitteena onkin tehdä tästä yhteisöllistä toimintaa”, Lumo-valofestivaalien tapahtumapäällikkö Samu Forsblom kertoo.

Hyvä esimerkki Lumo-valofestivaalien luomiin uusien taiteilijoiden ja tekijöiden mahdollisuuksiin on The Collection Pop up –näyttely. Näyttelyn nettisivun ovat luoneet, kasanneet ja suunitelleet Oulun ammattikorkeakoulun vaihto-opiskelijat. Nettisivulle on kokoelman lisäksi haastateltu taiteilijoilta. Näyttely myös insipiroi oppilaita tekemään omia taiteellisia tuotoksia, jotka nekin ovat näkyvissä The Collection Pop up -näytöksen nettisivuilla.

Uusien tekijöiden nousun lisäksi festivaali tarjoaa muille esiintyjille mahdollisuuksia esittää omia teoksiaan. Esimerkiksi ranskalaisen Louxor Spectacle –ryhmän installaatio The Whale tulee Oulun kaupungin pääkirjaston läheisyyteen. Kyseisessä teoksessa valaistu valas asetetaan luonnollisessa koossaan kirjaston läheiseen vesistöön.

Lumo-valofestivaali on ympäri Oulua tapahtuvia valoesityksiä ja tapahtumia. Se järjestetään viidennen kerran 17.11.-1.12.2017. Festivaali on Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluiden tapahtumapalveluiden toteuttama koko perheen ilmainen ja kaikille avoin tapahtuma.

Lisätietoa Lumo-valofestivaalista saa Oulun kaupungin nettisivuilta.

Oulu: Lumo Light Festival

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*