Sulkapallo tarjoaa kuntoilijalle vaihtoehdon

Oululaista Maria Uusitaloa kiehtoo sulkapallon nopeatempoisuus.

Monipuolinen sulkapalloharrastus käy hyvästä kuntoliikunnasta. Lajin harrastamista varten Oulun alueelta löytyy mahdollisuuksia.

Kuntoaan kohottavalle yleisin reitti on aloittaa juoksuharrastus tai kuntosalilla käyminen. Kaikille asfaltilla tai pururadalla tarpominen ei sovi, vaan he kaipaavat liikkumiseen vaihtelevuutta.

Hyvää fyysistä kuntoa kehittää myös sulkapallo. Alituisessa pallon perässä juoksemisessa syke pysyy korkealla.

”Minun mielestäni tämä on huomattavasti mielenkiintoisempaa kuin hölkkä. Tässä on enemmän elementtejä. Kunto kasvaa varmasti, kun käy useamman kerran viikossa pelaamassa”, kertoo lajin pitkän tauon jälkeen aloittanut Maria Uusitalo.

”Tietenkin pitää olla suhteellisen tasavertaiset vastustajat. Muuten toiselle tulee liikettä huomattavasti vähemmän”, hän lisää.

Sulkapallo vahvistaa myös kroppaa. Nopeat ja voimakkaat liikkeet kuormittavat muun muassa jalkoja ja keskivartaloa.

”Se kuormittaa mukavasti jalkoja ja olkapäätä. Harrastuksen ohella on myös hyvä huolehtia lihashuollosta, ettei särje paikkoja.”

Tempo tempaisee mukaan                                  

Fyysisen kunnon lisäksi lajille ominaisia piirteitä ovat jatkuva liike, nopea tempo ja vauhdikkaat käännökset.

”Eniten tässä kiehtoo nopeatempoisuus. Missään vaiheessa ei pääse kyllästymään, kun koko ajan tapahtuu. Tämä vaatii myös tietynlaista peliälyä.”

Mailapelinä sulkapallo saattaa olla aloittelijalle yksinkertaisempi kuin tennis. Heikolla tekniikalla sulkapallon pelaaminen onnistuu paremmin, vaikkakin sulkapallossa pallo lävähtää kovalla vauhdilla.

Tennistäkin itsekin kokeillut Uusitalo kokee tenniksen vaativammaksi.

”Siinä tarvitsee enemmän hyvää tekniikkaa ja mailakin on raskaampi. Sulkapalloa voi pelata vähän huonommallakin tekniikalla. Tosin olen itse keskittynyt tekniikkapuoleen enemmän, jotta sitäkin oppisi”, hän sanoo.

Mari Uusitalon mukaan liikuntakeskus Hukasta saavat hyvin vuoroja myös sellaiset harrastajat, jotka eivät kuulut mihinkään seuraan.

Erilaisia mahdollisuuksia harrastajalle

Uusitalo käy itse pelaamassa Oulussa sulkapalloa liikuntakeskus Hukassa. Alueelta löytyy seuratoimintaa, mutta Hukassa pelatakseen ei kuitenkaan ole pakko olla minkään seuran jäsen.

Uusitalo ei pelaa seurassa, mutta hän osallistuu Hukassa järjestettäviin peli-iltoihin. Hänen mielestään seuran kautta voi saada helpommin vuoroja ainakin Oulun Nallisportista.

”Nallisportista on iltaisin vaikea saada vuoroja. Hukasta saa kuitenkin hyvin vuoroja, vaikkei kuuluisi mihinkään seuraan.”

Maria Uusitalo on löytänyt peliseuraa esimerkiksi liikuntakeskuksesta. Alkuvuodesta lajin aloittanut nainen tykkää pelata sekä harrastus- että kilpailumielessä.

Sulkapalloharrastusta miettivän ei kuitenkaan tarvitse pelästyä, että joutuisi käymään kisoissa. Pelaajia löytyy joka lähtöön. Sopivan pelikaverin löydyttyä lajista saa myös sosiaalisen nautinnon.

”Mahdollisuuksien mukaan voi kilpailla. Ei ole kuitenkaan pakko, sillä vain harrastusmielessä pelaavia löytyy. Pallottelun lomassa tai pelin jälkeen on kiva rupatella”, Uusitalo päättää.

 

 

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*