Pohjoista sisua startup-yrityksille

Polar Bear Pitching järjestetään tänä vuonna jo neljännen kerran. (Kuva: Juha Sarkkinen)

Avantopitsaustapahtuma Polar Bear Pitching järjestetään Oulussa 14.–15. helmikuuta. Arktinen bisnesideoiden esittelyyn lanseerattu kilpailu pidetään jo neljättä vuotta.

Kilpailu kokoaa yhteen kasvuyrityksiä ja sijoittajia lähes kahdestakymmenestä maasta. Kaukaisimmat saapuvat hyiseen Ouluun Yhdistyneistä arabiemiirikunnista ja Yhdysvalloista asti. Erikoista Polar Bear Pitchingissä muihin alan tapahtumiin verrattuna on se, että yrittäjät pulahtavat avantoon esittelemään liikeideoitaan.

Tapahtuman tarkoituksena on auttaa aloittavia ja kasvavia yrityksiä löytämään itselleen hyödyllisiä kontakteja ja tuoda näkyvyyttä. Kilpailulla pyritään luomaan maailmalle positiivista kuvaa Suomesta ja suomalaisesta innovatiivisuudesta. Erityisesti oululaisuus on tapahtumassa vahvasti läsnä.

Tapahtumaa järjestävän Mia Kemppaalan mukaan Polar Bear Pitching sai alkunsa, kun suuret yritykset vaihtoivat maisemaa ja Oulu jäi tyhjilleen. Oululaisella sisulla uusia yrityksiä synnytettiin, mutta ilman pitsaustapahtumaa tunnettavuus jäisi matalaksi. Polar Bear Pitching syntyi Oulun yliopiston ja Oulun ammattikorkeakoulun yhteistyön tuloksena Business Kitchenissä. Kemppaalan mukaan tapahtuman järjestämiseen osallistuu paljon opiskelijoita ja työtä tehdään pääsääntöisesti talkooperiaatteella.

Tuiran uimarannalla järjestetään 14. helmikuuta kaikille avoin tilaisuus, jossa vielä muutamalla yrityksellä on mahdollisuus päästä mukaan finaaliin. Finaali järjestetään Oulun torinrannassa 15.2., ja tapahtumaan pääsy on yleisölle maksutonta. Pohjolan eksotiikkaa on kisailijoille tarjolla myös paljun ja perinteisen suomalaisen saunan merkeissä.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*