Paikalliset lätkäseurat solmivat yhteistyösopimuksen

Yhteistyösopimuksen tavoitteena on mahdollistaa jääkiekon harrastaminen sekä tukea nuorten pelaajapolkua. KUVA: Sami Ikonen

Oululaiset jääkiekkoseurat julkaisivat viime viikolla tiedotteet, joissa he kertoivat solmineensa seuraavat viisi vuotta kestävän yhteistyösopimuksen. Sopimus koskee lähes 3000 pelaajaa.

Sopimuksen allekirjoittivat Oulun Kärpät 46 ry, Kiekko-Laser juniorit ry, Ahmat ry, Kiimingin Kiekkopojat ry, Limingan Kiekko ry ja Muhoksen Jääklubi ry. Sopimusta on odotettu ja suunniteltu pitkään.

Sopimus mahdollistaa seurojen harrastajamäärien lisäämisen lapsi- ja juniorivaiheessa sekä laadukkaan pelaajapolun jatkuvan kehityksen kilpakiekkovaiheessa.

Juniorit keskiössä

Kärpät 46 ry:n toiminnanjohtaja Mika Pieniniemi uskoo nuorten pelaajien löytävän sopimuksen myötä paremmin mahdollisuuksia harrastaa jääkiekkoa ja kasvaa huippukiekkoilijaksi kotiseudullaan.

Kiekko-Laser ry:n varapuheenjohtaja Ilkka Ylilaurin mukaan sopimuksen keskiössä on yksittäinen juniori ja se antaa kaikille junioreille tasavertaisen mahdollisuuden menestykseen.

Sopimuksesta on Ylilaurin mukaan puhuttu jo 20 vuotta sitten hänen itsensä ollessa juniori. Myös Jääkiekkoliiton puolelta oli toivottu asiaa.

Ylilauri painottaa huippukiekkoilijoiksi kasvavien määrän olevan pieni. Isossa kuvassa junioriurheilun tarkoitus on liikuttaa lapsia ja nuoria

”Tästä on puhuttu mediassa yllättävän vähän. Palstatilaa saavat enemmän miljoonia tienaavat NHL-pelaajat, kuten esimerkiksi Sebastian Aho. Lapset ja nuoret seuraavat näitä pelaajia, ja ”pehmeät arvot” unohtuvat.”

Resurssien ehdoilla

Seuratyöntekijöiden yhteistyö ja verkostoituminen sekä yhteiset valmennuslinjaukset, suositukset toiminnasta ja valmentajakoulutukset ovat yhteisön käytännön arkea. Tiedotteessa kerrotaan pelaajien eteen tehtävän työn olevan sopimuksen keskiössä.

”Tämä seurojen välinen yhteistyö on aloitettu jo aikaisemmin. Kärppiä lukuun ottamatta meillä muilla seuroilla on käytössämme pienemmät resurssit, joten toimimme niiden mukaan”, Ylilauri kertoo. 

Seurojen neuvottelukunnalla on valvontavastuu yhteisön toiminnasta.

Jokainen seura on edustettuna neuvottelukunnassa. Yhteisön ohjausryhmä nimetään kevään 2020 aikana.

Lähde: Kiekkoseuroille yhteistyösopimus

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*