Oulussa laajennetaan 5G-teknologian testausta

Oulun yliopiston ja Centria-ammattikorkeakoulun luoma 5G-teknologiaan perustuva Teknologian tutkimuskeskus VTT -kehitysympäristö otetaan laajempaan käyttöön.

5G-teknologiaa on tarkoitus testata yrityskäytössä tämän vuoden puolella usealla eri sovellusalalla. Ensimmäisenä ovat muun muassa avustettu asuminen ja hoivapalvelualat, mitä pyritään tehostamaan sensoreiden ja 5G-teknologian avulla.

”Tarjoamme testiverkkoa, ja siihen liittyvää osaamista kaikkien käyttöön. Tervetulleita ovat myös hankkeen ulkopuoliset yritykset, jotka ovat kiinnostuneita hyödyntämään uutta teknologiaa liiketoiminnassaan ensimmäisten joukossa”, Olli Liinamaa selventää Oulun yliopistosta.

Toinen testiverkon hyödyntäjistä on mahdollisesti Yleisradio. Sen on tarkoitus selvittää, että onko 5G-teknologialla mahdollista korvata nykyiset televisio- ja radiojakelukanavat. Ylen jakeluteknologioista vastaavan Olli Sipilän mukaan tarkoituksena on ottaa selvää, miten 5G sopii tuotantoihin, jotka vaativat suurta kapasiteettiä ja nopeaa tiedonsiirtoa.

VTT:n Atso Hekkalan mukaan 5G-teknologian vahvuudet ovat nimenomaan nopeassa tiedonsiirrossa ja luotettavuudessa.

”Sen hyödyt näkyvät käytännössä muun muassa huippunopeina ja luotettavina yhteyksinä, lyhyenä viiveenä, energiansäästönä ja liitettävyytenä.”

 

 

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*