Oulun ylioppilasteatteri sai IIKKA-palkinnon

Musikaalissa tarjottiin ärsykkeitä kaikille aisteille. Kuva: Anniina Holappa

Oulun ylioppilasteatterissa keväällä nähty zombiemusikaali Selonteko vuoden 1672 tapahtumista voitti IIKKA-palkinnon Iik!!-kauhufestivaaleilla Iissä viime viikonloppuna.

”Näytelmä oli hyvin esillä ja toi Oulun kevääseen kauhua hauskalla tavalla”, kertoo festivaalin tiedottaja Marjo Stenius.

Zombiemusikaalin nähtiin edistävän kauhukulttuuria ja sen arvioinut festivaalin työryhmä oli palkitsemisesta yksimielinen. Ehdokkaita ei ollut monia, mutta musikaali erottui selkeästi muista.

Kauhulle riittää harrastajia Oulussa. Iik!! keräsi tänä vuonna vajaa tuhat kävijää, ja genre on avautumassa yhä laajemmalle yleisölle.

Kauhu ei Steniuksen mukaan tyydy pelkkään säikäyttelyyn, vaan siihen kuuluu myös esimerkiksi mustaa huumoria. Lisäksi se tarjoaa mahdollisuuden käsitellä erilaisia tunteita.

Iik!!-festivaali täytti 18 vuotta, minkä kunniaksi se järjesti kauhuteemaisen klubi-illan Snooker Timessa yhdessä OYT:n kanssa.

”OYT soitti musiikkia Selonteosta ja esitti pari rituaalia keväällä ohjelmistoon tulevasta Valonkantaja!-näytelmästä”, Stenius kertoo.

Ensimmäinen tunnustus omasta taiteesta

Musikaalin käsikirjoittaja ja säveltäjä Jussi Moilanen on Oulun ylioppilasteatterin saamaan palkintoon tyytyväinen. Vaikka palkinto on pienen pohjoissuomalaisen festivaalin myöntämä, sen saaminen tuntuu Moilasesta mahtavalta. Tunnustus on hänelle ensimmäinen.

”Välillä mietin, onko tässä mitään järkeä, kun näitä tekee harrastuspohjalta ilman apurahoja. Mietityttää, että tajuaako kukaan tai tuleeko yleisöä. Tunnustus auttaa jaksamaan ja uskomaan omaan taiteeseen.”

Moilasella on jo uusia ideoita musikaaleihin ja näytelmiin. Opettajana ja keikkailevana muusikkona aika on kuitenkin kortilla. Ideoita tulee koko ajan, mutta toteuttaminen ja loppuun vieminen edellyttävät rentoa aikataulua.

Selonteko saavutti vajaa kolmesataa katsojaa 13 näytöksen aikana.

Lähteet: Parhaat elokuvat palkittiin IIK!!-festareilla, IIKKA-palkinto

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*