Oulun Sarjakuvafestivaali käynnistyy tänään

Festivaalikuvittaja Emmi Niemisen suunnittelema juliste.
Festivaalikuvittaja Emmi Niemisen suunnittelema juliste.

Oulun Sarjakuvafestivaali alkaa tänään ja jatkuu sunnuntaihin saakka. Tapahtumia on tarjolla noin sata, ja festivaalin pääpaikkoina toimivat Kulttuuritalo Valve sekä Oulun pääkirjaston sarjakuvakirjasto Sarjasto.

Festivaalin ja Suomen ensimmäisen sarjakuvakirjaston Sarjaston virallisia avajaisia vietetään torstaina 3.11. Tuolloin Sarjastossa on esillä myös Karoliina Korhosen Finnish Nightmares -sarjakuvanäyttely.

Perjantaina 4.11 Sarjaston ohjelma jatkuu Arktisella sarjakuvaseminaarilla, jossa pohditaan tieteen ja sarjakuvan suhdetta. Kulttuuritalo Valveella järjestetyssä Festivaaligaalassa julistetaan Oulun Pohjoismaisen sarjakuvakilpailun voittajat.

Sarjakuvafestivaalin pääpäivänä launtaina 5.11. Valveelta löytyy kustantajia ja pienlehtien tekijöitä sekä piirtäjiä ja käsikirjoittajia. Lauantaina julkaistaan myös Oululaisten Anssi Vieruahon ja Sami Nyyssölän pakolaistarinoihin pohjautuva 24 päivää -albumi.

Sunnuntaina 6.11 Sarjastossa vierailee Finnish Nightmares -sarjakuvien tekijä Karoliina Korhonen. Sarjaston lavalla keskustellaan muun muassa sarjakuvablogeista ja ammattisarjakuvantekijäksi ryhtymisestä.

Tutustu Sarjakuvafestivaalin ohjelmaan tästä.

Lähteet
Oulun Sarjakuvakeskus
Sarjakuvafestivaalin ohjelma

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*