Oulun kuudes kenttäpelaaja katkaisi Huiman selkärangan

Oulu Basketballin ja Äänekosken Huiman välinen kamppailu ratkaistiin viimeisten sekuntien aikana. Kuva: Kalle-Kari Leppäjärvi

Ouluhallin yleisö pidättää hengitystään, kun Äänekosken Huiman Santeri Mäntysen kolmen pisteen heitto lähtee kohti kotijoukkueen koria. Heitto epäonnistuu ja levypallon haalii itselleen Oulu Basketballin James Baker Jr. Ottelun peliaika päättyy ja oululaiset ottavat arvokkaan voiton I-divisioonassa lukemin 82–80.

Vain hetkeä aiemmin kotijoukkueen todelliseksi sankariksi nousi illan toisella kolmosellaan Daniel Lepistö, joka valittiin lopulta kotijoukkueen puolelta ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Väännön ratkaissut 19-vuotias laituri oli kamppailun jälkeen yhtä hymyä. ”Me saimme hyvin nostettua tasoamme toisella neljänneksellä. Ratkaisukori syntyi hyvän kuvion ja vastustajan merkkausvirheen ansiosta. Tästä on hyvä lähteä seuraavia kamppailuja kohti”, Lepistö summaa.

Ratkaisevaa tilannetta ennen voitonavaimet olivat vierasjoukkueen Äänekosken Huiman käsissä. Huima hallitsi ottelun avausneljännestä johtaen parhaimmillaan yhdellätoista pisteellä. Oululaiset pääsivät mukaan kamppailuun toisella neljänneksellä. Ottelun edetessä nähtiin kymmenkunta johtoaseman muutosta.

Huima johti kamppailua lukemin 79–80, kun peliaikaa oli jäljellä 15,7 sekuntia. Lopulta oululaiset pakottivat sarjakolmosen vapaaheittoviivalle.

Heittämään asteli ottelussa 19 pistettä taituroinut Deontaye Buskey, mutta samaan aikaan oululaisten kuudes kenttäpelaaja heräsi henkiin. Huuto ja mylvintä täyttivät koko Oulunhallin ja lopulta saivat horjuttamaan Buskeyn keskittymistä. Molemmat heitot epäonnistuivat ja puolustuslevypallon nappasi oululaisten väreissä kolmatta ottelua pelannut Deaquan Williams, jonka käsistä käynnistyi tiukan taiston ratkaiseva hyökkäys.

Ottelun eliittiin kuuluivat 28 pistettä kotijoukkueelle rohmunnut Tai Bibbs ja James Baker Jr, 26 pisteellään. Äänekosken Huiman parhaaksi pelaajaksi palkittiin 20 pistettä illan aikana upottanut Santeri Mäntynen.

Deontaye Buskey (vas.) ja Tai Bibbs (oik.) olivat kentän tähtiä illan ottelussa. Kuva: Kalle-Kari Leppäjärvi

Eteenpäin ottelu kerrallaan

Oulu Basketball on sarjassa sijalla yhdeksän, neljä pistettä pudotuspeliviivan alapuolella, kun runkosarjaa on jäljellä neljä ottelua. Oululaisjoukkueen päävalmentaja Juha Valkaman mukaan edessä on tiukkoja kamppailuja.

”Kaikki loput ottelut ovat tietysti arvokkaita. On ollut todella vaihderikas kausi, eikä oikein pysty ajattelemaan, mitä neljän viimeisen runkosarjaottelun jälkeen tapahtuu. Tärkeää on keskittyä yhteen peliin kerrallaan.”

Joukkueen seuraava ottelu pelataan ensi lauantaina Järvenpäässä, kun vastaan asettuu Raiders Basket. Joukkueiden kauden aiempi kohtaaminen päättyi oululaisten kotivoittoon marraskuun lopulla.

”Seuraava peli on haastava, koska Raiders on pystynyt ottamaan kotikentällä kolmesta viimeisestä ottelusta voitot”, Valkama muistuttaa.

Päävalmentaja uskoo, että illan kamppailusta sairastumisen takia poissaolleet laituri Jussi Eskola ja takapelaaja Viljami Valkama ovat todennäköisesti joukkueen kokoonpanossa jo seuraavassa ottelussa.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*