Oulun kaupungin kierrätyskeskus suljetaan vuoden vaihteessa

Kierrätyskeskuksessa on vielä toistaiseksi myytävänä myös vaatteita. Kuva: Pexels

Oulun Värtössä sijaitseva kierrätyskeskus suljetaan vuoden vaihteessa, tiedottaa Oulun kaupunki. Keskus on toiminut kaupungin ylläpitämänä sosiaalipalveluiden yksikkönä, jossa työskentelee kaupungin ohjaajia sekä työllistymiseensä tukea tarvitsevia henkilöitä. Keskus suljetaan, koska kuntouttava työtoiminta siirtyy kaupungilta hyvinvointialueelle, jolle kierrätystoiminnan ei katsota kuuluvan. 

Keskus on ollut osa Kipinän toimintakeskusta, jonka vuokrasopimus päättyy vuoden loppuun mennessä. Kipinän muut toiminnot, kuten työpajat ja ryhmät hajautetaan väestötiloihin. Palvelupäällikkö Tanja Koiviston mukaan työtoimintaan osallistuville asiakkaille on jo alettu etsiä uusia työpaikkoja, kertoo Kaleva.  

Keskuksen tyhjennys on aloitettu, eikä se ota enää vastaan uusia lahjoituksia. Tuotteita voi kuitenkin ostaa tavalliseen tapaan niin kauan kuin niitä riittää. Kierrätykseen meneviä tavaroita voi jatkossa tarjota Oulussa Suomen Punaisen Ristin konttiin tai Ruskon Kiertokaareen. 

Lähde: Oulun kau­pun­gin kier­rä­tys­kes­kus Vär­tös­sä sul­je­taan, ei ota enää tavaraa vastaan – kun­tout­ta­van työ­toi­min­nan asiak­kail­le uudet paikat

Oulun kaupungin kierrä­tys­keskus suljetaan

Share

2 Comments

  1. Niinsanotun kierrätyskeskuksen roskikset pursuilee käyttökelpoista tavaraa ja työnekijöillä oikeus ostaa päältä ns. ’aarteet’

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*