Oulun Heinäpäähän uusi moderni jalkapallostadion

AC Oulu toivoo pääsevänsä pelaamaan kotiottelunsa uudella stadionilla kaudella 2023 Kuva: Pixabay

Oulun Heinäpäähän on tarkoitus rakentaa uusi 5000 henkeä vetävä jalkapallostadion, joka sisältää myös liiketiloja ja ravintoloita.

AC Oulun tavoitteena on päästä pelaamaan ensimmäiset kotipelinsä stadionilla kaudella 2023. Suunnitteilla on kolmikerroksinen rakennus, joka sijoittuisi Heinäpään vanhan tekonurmen ja tulevan jalkapallohallin taakse poikittain kahden nykyisen nurmikentän päälle, AC Oulun toimitusjohtaja Juho Meriläinen kertoo.

Hankkeessa suuri osa yksityistä rahaa

Hankkeen päärahoittaja on OTC-sijoitus Oy, joka toimii myös jalkapalloseura AC Oulun suurimpana omistajana. Uuden stadionin budjetti on noin 13 miljoonaa euroa, josta yksityisen rahoituksen osuus on 75 prosenttia eli lähes 10 miljoonaa euroa. Loput rahat olisi tarkoitus saada julkiselta puolelta, mihin lukeutuvat muuan muassa Oulun kaupunki, Suomen Palloliitto ja UEFA, Meriläinen pohjustaa.

Oulun kaupungin yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikin ajatukset stadionhankkeesta ovat yksinomaan positiiviset.

”Voisi kuvitella, että asia etenee myönteisessä hengessä. Mielestäni luonnospiirrosten perusteella tällainen jalkapallostadionkokonaisuus veisi oululaista jalkapalloa eteenpäin olosuhteiden puolesta. Sen tiedon perusteella, mikä minulla rahoituksesta on, hanke on uskottava”, Matinheikki kertoo Kalevalle.

Uusi stadion ei palvelisi pelkästään jalkapallotoimintaa, vaan stadionilla on mahdollisuus järjestää myös muuta toimintaa, kuten musiikkikonsertteja, Meriläinen kertoo.

Lisääntyvä liikenne mietityttää

Heinäpäässä on jo nykyisellään paljon urheilutoimintaa, ja uusi halli ruuhkauttaisi liikennettä Heinäpäässä, sekä urheilukeskukseen ja siellä sijaitseviin muihin palveluihin.

”Sijainti on mielestäni hyvä. Kaupunkisuunnittelun näkökulmasta liikenteen järjestely on suurin juttu, joka pitää ratkaista. Liikenne on siellä tälläkin hetkellä ruuhkaista, koska alueella on paljon urheilutyyppistä toimintaa. Oletan, että asiaan löydetään ratkaisu, jos hanke etenee”, Matinheikki toteaa Kalevalle antamassaan haastattelussa.

Raatti ei toimi AC Oulun kotikenttänä

Halu päästä uudelle kotikentälle juontaa juurensa Raatin kentän luonteesta yleisurheilustadionina.

”Raatin kenttä on lähtökohtaisesti tarkoitettu yleisurheilukäyttöön, ja sen luonnonnurmi on haavoittuvainen eikä kestä täysimääräistä harjoittelua vuoden ajasta riippumatta. Lisäksi sen käyttöaste on korkea ja harjoitusvuorot tiukassa. Uuden Heinäpäähän tulevan stadionin pinnoite on tekonurmi, joka kestää kulutusta”, Meriläinen päättää.

Lähteet:

YLE: AC Oululle suunnitellaan uutta kotistadionia Heinäpään urheilukeskukseen

Kaleva: 5 000 kat­so­jan jal­ka­pal­lo­sta­dion ta­voit­tee­na – OTC Stadion Oy hakee suun­nit­te­lu­va­raus­ta Hei­nä­pää­hän: ”Meillä on tähän valmius ole­mas­sa”, AC Oulun toi­mi­tus­joh­ta­ja Juho Me­ri­läi­nen sanoo

Kaleva: Oulun kau­pun­gin yh­dys­kun­ta­joh­ta­ja Matti Ma­tin­heik­ki suh­tau­tuu Hei­nä­pään sta­dion­hank­kee­seen po­si­tii­vi­ses­ti – ”Kau­pun­ki­suun­nit­te­lun nä­kö­kul­mas­ta lii­ken­teen jär­jes­te­ly on suurin juttu, joka pitää rat­kais­ta”

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*