Onko alaikäisten kiireellisten huostaanottojen määrä lisääntymässä myös Oulun alueella?

Iltasanomat uutisoi eilen nuorisojoukoista, jotka ovat syyllistyneet väkivallantekoihin ja yleiseen häiriköintiin Oulun keskustassa. Oulun poliisin nuorisorikosryhmän, rikosylikonstaapeli Irmeli Korhosen mukaan kaikkien nuorisorikosten määrä on kuluvan syksyn aikana kasvanut.

Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tekemän tutkimuksen mukaan, 15–17-vuotiaiden tahdonvastaisista huostaanotoista 55 % tapauksissa nuorten tekemät rikokset olivat osasyynä ja 19 % tapauksista se oli pääsyy.

Vinkka News tavoitteli Oulun sosiaalitoimen henkilöstöä kysymyksellä, onko Oulun alueella havaittu samankaltaista ilmiötä kuin pääkaupunkiseudulla liittyen kiireellisten huostaanottojen määrään. Oulun sosiaalitoimesta ei vastattu lukuisista yhteydenotoista huolimatta.

Pääkaupunkiseudun ja Turun alueella alaikäisten kiireellisten huostaanottojen määrä on viime syksyyn verrattuna kasvussa, uutisoi MTV3 livelähetyksessään tänä aamuna. Tampereen seudulla kiireellisten huostaanottojen määrä on pysynyt samalla tasolla viime vuoteen verrattuna, mutta siellä on havaittavissa toinen huolestuttava ilmiö. Päihteiden käytöstä johtuvien huostaanottojen määrä on lisääntynyt viime syksyn 20 prosentista 40 prosenttiin.

Yhtenä suurena syynä huostaanottojen määrän kielteiseen kehitykseen mainitaan viimekeväinen etäkouluajanjakso, jonka seurauksena moni nuori on tipahtanut niin sanotusti kelkasta. Pahoinvointi on lisääntynyt, johtuen sosiaalisten suhteiden puuttumisesta ja harrastusten vähentymisestä tai jopa loppumisesta. Seurauksena siitä on myös lisääntynyt päihteiden käyttö.

Lähteet:

Ilta-Sanomat: Nuorisojoukko häiriköi Oulun keskustassa

Oikeus.fi

usjournal.fi

MTV3 Uutiset live.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*