Maikkulan baana avataan liikenteelle huomenna

Maikkulan baana on kolmas Baana-tasoinen pyöräilyväylä Oulussa. Aiemmat kaksi baanaa ovat Keskusta-Mäntylä sekä Keskusta-Linnanmaa. Kuva: Toni Keränen

Oulun pyöräilyverkoston kehitys saavuttaa seuraavan virstanpylväänsä perjantaina. Maikkulan baanan rakennusurakan toinen vaihe Oulunsuuntien ja Poikkimaantien välillä on valmistunut ja väylä avataan liikenteelle perjantaina 5. marraskuuta. Reitti on Oulun kolmas Baana-tasoinen pyöräilyn laatuväylä. 

Maikkulan baana mukailee vanhaa Plaananojanpolun pyörätietä ja ulottuu Raksilasta Kastellin kautta Poikkimaantielle saakka. Mittaa pyöräbaanalla on yhteensä noin 3,5 kilometriä ja väylää on levennetty 6,6 metriä leveäksi.  Urakan yhteydessä useita vanhoja alikulkuja on avarrettu näkyvyyden parantamiseksi sekä Oulunsuuntien alle on rakennettu yksi kokonaan uusi alikulku. 

Oulun kaupunki on panostanut Maikkulan baanan alueella uusittuun valaistukseen sekä baanan kuivatukseen. Väylän varrelle on lisätty istuskelupenkkejä levähdystaukoja varten.

Ennen uutta baanaa pyörätiellä on ollut vuosittain yli 800 000 liikkujaa. Pyörätiet ovat Oulun aikuisväestön eniten käytetty liikuntapaikka. Rakennustyöt alkoivat maaliskuussa 2021.

Oulun kaupunki: Maikkulan baana avataan liiken­teelle perjantaina 5.11.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*