IS: Keskustan sisäpiiri huolissaan hallituksen eripurasta

Hallituksella edessään haasteita kevään päätöksissä. Kuva: Wikimedia commons

Hallituspuolue keskustan edustajat pelkäävät hallituksen kaatumista. Ilta-Sanomien tietojen mukaan keskustalaiset pelkäävät minkä tahansa kiistakysymyksen voivan muodostua hallitukselle ylitsepääsemättömäksi esteeksi. Myös keskustalaisten hallituksen jäsenien joukossa esiintyy vastaavaa ajattelua.

Demarien ja keskustan välejä hiertää Veikkaus-rahajupakka. Keskustan ja vihreiden taas kuvaillaan ajautuneen jopa ”koston kierteeseen”. Hallituskaudella on myös yleistynyt tapa lähettää ministeriöistä lakiesityksiä lausuntokierrokselle, vaikka kaikki hallituspuolueet eivät ole niistä yksimielisiä. Ministeriöt ovat myös lähettäneet esityksiä keskeneräisinä vastoin hallituskumppaneiden tahtoa. Näin on toimittu Krista Kiurun (sdp) johtamassa sosiaali- ja terveysministeriössä sekä Maria Ohisalon (vihr.) alaisuudessa toimivassa sisäministeriössä kertaalleen.

Hallituksen yhteistyön toivotaan parantuvan ja päätöksenteon ongelmien poistuvan, kun hallituskaudella edessä on vielä isoja päätöksiä. EU:n metsäpolitiikka ja taloussääntöjen uudistaminen vaativat hallituksen kannanottoa. Ensi vuoden helmikuussa päätetään keskustan vaatimista työllisyystoimista ja maaliskuussa tarkastellaan hallituksen päästövähennystavoitteita. Kevään viimeisenä urakkana edessä on kehysriihi.

Ilta-Sanomat: Sisäpiiriarvio: Hallitus ajautui ”koston kierteeseen” – lakien valmistelussa erikoisia irtiottoja

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*