Lintujen talviruokinta alkaa Oulussa viidessä puistossa – Huomioi nämä seikat, kun tarjoat siivekkäälle apetta

Pikkulintujen lisäksi Oulussa talvehtivia sorsalintuja pääsee pian ruokkimaan kaupungin pystyttämillä ruokkimispaikoilla. Kuva: Jaakko Koivukangas

Lintujen julkiset talviruokintatelineet on viety puistoihin tällä viikolla, tiedottaa Oulun kaupunki. Pikkulintuja saa ruokkia Hollihaanpuistossa, Hupisaaressa, Heinäpään Pikku-Iikan puistossa, Meri-Toppilan Mannisenojanpuistossa sekä itäisen Tuiran Myllypuistossa. Sorsalintuja pääsee ruokkimaan Laanilanrannassa, kun ruokintalavat toimitetaan joen jäätymisen jälkeen.

Lintujen talviruokinta kaupungin julkisilla paikoilla on sallittua ainoastaan edellä mainituilla ruokintapaikoilla. Talviruokintapaikat ovat toiminnassa huhtikuun puoliväliin saakka. Lintujen ruokinta tonteilla riippuu taloyhtiön määräyksistä.

Oikeanlainen ravinto oikeaan paikkaan

Oulun kaupunki on tiedoituksessaan pyytänyt kiinnittämään huomiota oikeanlaiseen ruokintatapaan. Ravinto on tärkeä laittaa laudalle eikä heittää maahan, sillä maassa oleva ruoka houkuttelee paikalle rottia sekä sotkeentuu eläimien ulosteisiin. Ruoan levittäminen muualle on jätelain 72§ vastaista roskaamista. Kaupunki huolehtii puistoissa olevien ruokintapaikkojen siivoamisesta, oman kiinteistön ruokintatelineet ja automaatit kannattaa pestä ja kuivata tarpeen vaatiessa.

Linnuille kannattaa syöttää esimerkiksi siemeniä ja pähkinöitä, leivänmurut ja kaurahiutaleet kannattaa jättää kuivakaappiin, kertoo BirdLife-lintujärjestö ohjeistuksessaan. Linnuille voi tehdä kotitekoisia herkkuja sulattamalla rasvan sekaan linnunruokaa, mutta usein jouluna kerääntyvää kinkkurasvaa ei saa käyttää lintujen ruokkimiseen. Suomessa talvehtivia lintuja on hyvä ruokkia koko kylmän talven läpi. Kesällä linnut saavat ravintoa luonnosta, jolloin ruokkiminen on tarpeetonta.

Lisää ohjeita lintujen talviruokintaan löytyy BirdLife-järjestön sivuilta: Lintujen talviruokinta

Oulun kaupunki: Lintujen talviruo­kin­ta­paikat on viety puistoihin

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*