Kulttuurit kohtaavat jälleen Oulun yliopistossa

Festival of Cultures kokoaa eri kulttuureista tulevat ihmiset Oulun yliopistoon 12. marraskuuta. Kuva: Pexels

Neljännen kerran järjestettävä Festival of Cultures -tapahtuma saapuu Oulun yliopistolle marraskuussa. Tapahtuman ideana on koota yhteen ihmisiä ympäri maailmaa juhlimaan yliopiston kansainvälisyyttä. Tänä vuonna mukana on osallistujia noin 40:stä eri kulttuurista.

Festivaalilla pääsee muun muassa tutustumaan eri maiden ihmisiin, kulttuuriin ja tapoihin sekä maistelemaan ruokia ympäri maailmaa. Lisäksi tapahtumassa esiintyy suomalainen folk-duo Rällä.

Tapahtuma on osa yliopiston kotikansainvälistymistoimintaa. Sen tarkoituksena on lisätä ihmisten kulttuuritietämystä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta sekä auttaa ihmisiä toimimaan kansainvälisissä ympäristöissä.

Kansainvälisyydellä on merkittävä rooli korkeakouluopinnoissa. Kuitenkin vuonna 2017 vain noin kolme prosenttia korkeakouluopiskelijoista suoritti harjoittelu- tai vaihtojakson ulkomailla, selviää tuoreesta Opetus- ja kulttuuriministeriön tutkimuksesta.

Festival of Cultures järjestetään tiistaina 12. marraskuuta kello 12–16 Oulun yliopiston Telluksessa sekä sen edustalla sijaitsevassa aulatilassa. Tapahtuma on avoin ja ilmainen kaikille.

Lähde: Festival of Cultures tuo kulttuurit yhteen Oulun yliopistolle 12.11.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*