Museo- ja tiedekeskus Luuppi nimettiin alueelliseksi vastuumuseoksi

Vastuumuseon järjestelmä uudistuu. Kuva: Pixabay

Opetus- ja kulttuuriministeriö on nimennyt Museo- ja tiedekeskus Luupin Pohjanmaan ja Kainuun alueelliseksi vastuumuseoksi, tiedottaa Oulun kaupunki. Luuppi saa nimityksen ansiosta muun muassa valtion rahoituksen neljän uuden työntekijän palkkaamiseen.

Uudet alueelliset vastuumuseot korvaavat aiemmat maakuntamuseo- ja aluetaidemuseotehtävät. Alueellisten vastuumuseoiden tehtäviä ovat alueellisen museotoiminnan edistämistehtävät, alueelliset kulttuuriympäristötehtävät sekä alueelliset taidemuseotehtävät. Suomessa alueellisiksi vastuumuseoiksi on nimetty yhteensä 31 museota. Luupissa vastuumuseoiden tehtäviä hoitavat käytännössä Pohjois-Pohjanmaan museo ja Oulun taidemuseo.

Alueellisen vastuumuseon toimintaan kuuluvat muun muassa museotoiminnan edistäminen ja kulttuuriympäristön suojelu sekä hoito Pohjois-Pohjanmaan alueella.

Kuvataiteen puolella alueellista taidemuseotehtävää hoidetaan Pohjois-Pohjanmaalla ja nykyään myös Kainuun maakunnassa. Koska toimialue laajenee, myös työpanosta on lisättävä.

Vastuumuseoksi muuttuminen tietää Luupille myös uusia valtion rahoittamia virkoja. Parhaillaan ovat haettavina arkeologin ja korjausrakentamisen asiantuntijan virat sekä kaksi konservaattorin tehtävää.

Lähde: Museo- ja tiedekeskus Luuppi on nimetty alueelliseksi vastuumuseoksi

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*