Kulttuuribingolla avattiin kulttuuriantropologinen taidenäyttely

Laura Elina Lehtisen taiteeseen on vaikuttanut pop-kulttuuri. Kuva: Jake Ronimus

Kulttuuriantropologia on lähellä taiteilija Laura Elina Lehtisen, 26, sydäntä. Helsinkiläissyntyinen Lehtinen on opiskellut Limingan Taidekoulussa viimeiset kaksi vuotta, ensin kuvataiteen ja sitten itsenäisen työn parissa. Oulun Kulttuuribingolla 13. joulukuuta vietettiin Lehtisen taidenäyttelyn avajaisia. Näyttelyn teokset ovat hänen mukaansa syntyneet kaksivuotisen taidepsykoosin aikana.

”Maalaukset on tehty öljy- ja sekatekniikalla. Mukana on myös kollaaseja sekä muita pienempiä teoksia”, Lehtinen kertoo.

Maalaamisen lisäksi Lehtinen muun muassa veistää ja laatii sarjakuvia.

yleiskuva2
Kulttuuribingolla on maalausten lisäksi esillä myös Lehtisen veistoksia ja koruja. Kuva: Jake Ronimus

Lehtinen on nuorempana asunut Belgiassa ja Yhdysvalloissa, mitkä olivat tärkeitä kasvuympäristöjä. Vaikutteita Lehtinen löytää ympäröivästä maailmasta, jonka ilmiöitä hän jatkuvasti analysoi ja spekuloi. Kulttuuriantropologia ja pop-kulttuuri ovat Lehtisen taiteessa tärkeitä peruspilareita.

”Maalaustaiteessani saattaa nähdä vaikutteita Andy Warholista, mutta enimmäkseen inspiraatiota haen musiikista ja muusta maailmasta”, Lehtinen sanoo. ”Sarjakuvani ovat enempi omaelämäkerrallisia.”

Lehtinen on entinen helsinkiläinen parturi-kampaamoyrittäjä, mutta kyllästyttyään työhönsä hän päätti etsiä uutta suuntaa elämälleen ja löysi sen Limingan taidekoulusta. Taiteeseen hän ei ollut aikaisemmin missään muodossa keskittynyt, mutta jonkinlainen tunne taiteen tekemisestä oli Lehtisen selkäpiissä kytenyt pienestä pitäen. Nykyään Lehtinen on palannut synnyinkaupunkiinsa Helsinkiin. Hän työskentelee kaupunginmuseon Malmin kokoelmakeskuksella ja harrastaa taidetta vapaa-ajallaan.

Lehtinen naurahtaa, että näyttelyn teosten kokonaisuus on temaattisesti sekava.

”Punainen lanka kyllä löytyy, mutta johdonmukaisuus on pitkälti katsojan silmässä”, Lehtinen vinkkaa.

Lehtisen töitä on aikaisemmin ollut esillä Oulun Snooker Time –pubissa vuonna 2015. Seuraavan kerran hänen laatimiaan sarjakuvia on näyttelyssä Oulun sarjakuvagalleriassa kulttuuritalo Valveella kesällä 2017.

yleiskuva1
Lehtisen taide on ympäröivää maailmaa tulkitsevaa ja analysoivaa. Kuva: Jake Ronimus

Laura Elina Lehtisen näyttely ”Ilmaista viihdettä” featuring ”Lihaosasto” ja ”Psykodeliaa” on esillä Kulttuuribingolla 14.12.2016-6.1.2017.

Lähde:

Kulttuuribingon kotisivut

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*