Koronaralli aiheuttaa meluhaittaa Raksilassa

Autoilu on monelle elämäntapa.

On marraskuinen perjantai-ilta Raksilan marketeilla. Lunta on satanut juuri sen verran, että keli on omiaan houkuttelemaan paikalle nuorisoa kokeilemaan liukkaankelinajoa. Kukaan ei myönnä, että paikalla on tavallista enemmän autokansaa kokeilemassa rajojaan. Se on kuitenkin totuus, sillä yleensä tähän aikaan illasta paikalla on vain muutamia autoja. Nyt autojen laskeminen osoittautuu mahdottomaksi tehtäväksi.

Kello on noin kymmenen illalla, ja isoimmat kaupat ovat juuri sulkeneet ovensa. Tämä tarkoittaa Raksilan marketeilla autokansan saapumista paikalle. Siis sellaisen autokansan, joka tuunaa, virittää, rakentaa ja jopa suunnittelee autonsa hyvin pitkälle itse. Toki paikalle saa saapua vaikka ilman autoa, mutta autot ja niiden vertailu ovat tekemisen keskiössä. Kyse on pohjimmiltaan elämäntavasta.

Raksilan marketit ja autokansa ovat vanha juttu. Paikalla olleista haastattelemistani ihmisistä ei kukaan osaa sanoa, milloin homma on saanut alkunsa. Niin on vain tehty aina. Perinteitä vaalien. Nyt korona-aikaan vilskettä on riittänyt, autot löytävät tiensä telakoitumalla toistensa viereen ja keskustelua käydään avoimista ikkunoista autosta toiseen.

Kun eletään poikkeuksellisia aikoja, tässä mielessä autoilu ja niiden vertailu näyttäytyy varsin vastuullisena toimintana. Sehän käy jopa järkeen. Turvavälit on mahdollista pitää, eikä vieraiden kanssa olla liian läheisessä kanssakäymisessä. Toiminnalla on kuitenkin kääntöpuolensa.

Lisääntynyt melu ja kehittynyt äänentoistotekniikka haittaa lähialueen asukkaita

Nykytekniikka mahdollistaa autoihin järeät äänentoistolaitteet. Kuva: Antti Manninen

Raksila on paljon muutakin kuin marketit tai urheilukeskittymä. Siellä asuu paljon ihmisiä. Lisääntynyt markettirallin suosio korona-aikana on saanut Raksilan asukasyhdistyksen ilmaisemaan tyytymättömyyttään asiaan. Lisääntynyt meluhaitta keskittyy marketalueelle ja sen lähiympäristön kaduille. Etenkin matalat bassotaajuudet kantautuvat asukkaiden koteihin. Myös Intiön asukkaat ovat kärsineet samasta ongelmasta.

Kari Koivukankangas, 21, ja Jenni Honkala, 22, ovat saapuneet paikalle Audi A3 -merkkisellä autollaan. Hekään eivät ole paikalla ensimmäistä kertaa, vaan perinteitä vaalien. Marketit ja niiden parkkipaikalla ajelu ovat heille niin vanha käsite kuin muistavat.

Koivukangas ja Honkala kertovat, että äänen tasoja nostaa osaltaan jatkuvasti kehittyvä äänentoistotekniikka. Nykypäivänä on mahdollista saada auton äänentoistojärjestelmistä irti sellaiset desibelit, että alasta tietämätöntä puistattaa. Vilkaisu Koivukankaan ja Honkalan Audin takapenkille vahvistaa asian. On vahvistinta, subbaria ja lisäakkua tuomassa virtaa sekä syvyyttä ääneen. Laissa asetetun desibelien maksimäärän saa helposti ylittymään niin halutessaan.

Meluhaitta ei kaikkien tiedossa

Koivukangas ja Honkala suhtautuvat hieman ihmetellen ja epätietoisina meluhaittaan. Ympärille katsottaessa, suoran näköyhteyden asuintaloihin puuttuessa, on ollut vaikea kuvitella, miten voimakkaasti äänet kantautuvat koteihin. Yöaikaan asia korostuu, eivätkä edes korvatulpat pelasta asukkaiden yöunia. Poliisi käy säännöllisen epäsäännöllisesti muistuttamassa liiallisesta kurvailusta ja musiikin soittamisesta, mutta vähemmälle on jäänyt konkreettinen ajatus lähialueiden asukkaiden häirinnästä.

Raksilan asukasyhdistyksen puheenjohtaja, Heikki Pudas taustoitti asiaa. Kyse on pohjimmiltaan kotirauhasta, johon myös Raksilan asukkailla on oikeus. Kauppakeskus Valkean rakentamisen jälkeen keskustan ajorinki jäi kokonaan pois, ja se keskittyy nyt marketeille ja Raksilan muille kaduille. Korona-aikana ilmiö on saanut uudet mittasuhteet. Autoista lähtevien voimakkaiden matalien äänentaajuuksien lisäksi kumin poltosta aiheutuva melu ja bensan katku tunkeutuvat asukkaiden koteihin sisätiloihin asti aiheuttaen jopa fyysistä pahaa oloa.

Asukkaat ovat aina kärsineet lähistöllä käytävästä rallista, mutta viime aikoina tietynlainen kipupiste on ylittynyt. Asia konkretisoitui syksyllä, kun autoilija – joka ei välttämättä kuulunut osaksi markettirallia – törmäsi suojatien liikennemerkkiin ja lopulta rakennuksen seinään Teuvo Pakkalan kadulla. Se osaltaan sai asukasyhdistyksen reagoimaan. Huoli heräsi myös alueen yleisestä turvallisuudesta.

Ongelmaan ei helppoa ratkaisua

Periaatteessa asiassa on vastakkain kaksi perusoikeutta: kokoontumisvapaus ja oikeus kotirauhaan. Se tekee asiasta monisyisen. Se mitä alueen asukkaat ja autojaan vertaileva autokansa tarvitsisivat, on keskusteluyhteys. Se heiltä puuttuu. Jos olisi jokin kanava, tai ihan mikä tahansa alusta missä käydä edes jonkinlaista debattia asiasta, se ei ainakaan pahentaisi tilannetta. Koivukangas ja Honkala vahvistavat asian. He olisivat valmiita omasta puolestaan käymään keskustelua pelisäännöistä, mutta eivät luonnollisesti voi puhua muiden puolesta. Nykyisellään median ja poliisin välityksellä käytävä ajatustenvaihto on vain omiaan lietsomaan vastakkainasettelua, ja sitä harvoin kukaan lähtökohtaisesti haluaa.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*