Kiiminkijoentie remonttiin Jokikylän kohdalta – tarkoituksena lisätä turvallisuutta ja parantaa liikenteen sujuvuutta

Kiiminkijoentie halutaan remonttiin Haukiputaan kohdalla. Tietä suunnitellaan parannettavaksi Jokikylän sillan kohdalla. Suunnittelutyö on aloitettu kesäkuussa 2020.

Kiiminkijoen ylittävä Jokikylän silta uusitaan samalle paikalle, missä se on ennenkin ollut. Myös maantien varteen sillan eteläpuolelle on suunnitteilla uusi kevyen liikenteen väylä Koivulantien ja Haukiväylän välille.  Näiden lisäksi Kiiminkijoentien ja Haukiväylän liittymäjärjestelyjä on tarkoitus parantaa.

Ely-keskus kertoo, että suunnitelluilla remonteilla on tarkoitus parantaa sekä nykyistä liikenneturvallisuutta että liikenteen sujuvuutta. Turvallisuusseikat ovat olleet esillä varsinkin syyskuun aikana Kiiminkijoen väliaikaisen sillan romahtamisen vuoksi. Tuolloin Nelostien vilkas liikenne jouduttiin ohjaamaan kiertotielle monen päivän ajaksi.

Turvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta lisäävät parannukset on tarkoitus tehdä lähivuosien aikana.  Rakennuskustannusarvio remontteihin on noin 3,5 miljoonaa euroa.

Lähteet:

Kaleva: Kiiminkijoentie halutaan remonttiin Jokikylän kohdalta, tarkoituksena uusia silta ja rakentaa kevyen liikenteen väylä – kustannusarvio 3,5 miljoonaa euroa.

Ely-keskus: Maantien 8460 parantaminen Jokikylän sillan kohdalla

Väylävirasto: Mt 8460 parantaminen Jokikylän sillan kohdalla.

Iltalehti: Nelostien silta notkahti uhkaavasti Kiiminkijoella: Liikenne poikki vähintään useita päiviä.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*