MTV: Yhdysvaltain senaattiin valittu ensimmäinen transsukupuolinen henkilö

Sarah McBride toivoo, että tämä näyttää HLBTQ nuorille, että demokratiassa on tilaa myös heille. Kuva: Pixabay

Delawaren osavaltion senaattiin Yhdysvalloissa nousee ensimmäinen avoimesti transsukupuolinen henkilö, demokraattien Sarah McBride, 30. Hän voitti noin 73 prosentilla äänistä ja näin ollen McBridesta tulee myös korkea-arvoisin avoimesti transsukupuolinen lainsäätäjä koko liittovaltiossa, kertoo MTV.

McBride twiittasi tiistain ja keskiviikon välisenä yönä: ”Toivon tämän illan näyttävän HLBTQ nuorille, että meidän demokratiassamme on tilaa myös heille.”

MTV:n mukaan McBride on toiminut Yhdysvaltojen Human Rights Campaign -järjestön tiedottajana, ajanut julkisen terveydenhuollon laajentamista ja minimipalkan nostoa Delawaressa.

Yhdysvaltain presidentinvaalien ohella valitaan uusia jäseniä kongressin edustajainhuoneeseen ja noin kolmasosa, eli 35 jäsentä, senaattiin. Senaatin kausi kestää kuusi vuotta niin, että kolmasosa paikoista on avoinna kahden vuoden välein, kertoo Helsingin Sanomat.

Lähteet:

MTV: Transsukupuolinen henkilö ensimmäistä kertaa historiassa Yhdysvaltojen senaattiin: ”Tämä päivä osoittaa LGBTQ-lapsille, että demokratiamme on tarpeeksi suuri myös heille”

Helsingin Sanomat: Ensimmäinen transsukupuolinen nousemassa Yhdysvaltain osavaltion senaattiin, demokraatit pitämässä enemmistönsä edustajainhuoneessa

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*