Kasvatustieteen päivät polkaistiin käyntiin Oulussa

Kasvatustieteen päivät järjestetään Oulun Yliopistossa Linnanmaan kampuksella 24.–25. marraskuuta. Kuva: Miika Yliniemelä

Kasvatustieteen päivät käynnistyivät 24. marraskuuta Oulun yliopistolla. Linnanmaan kampuksella pidetty avajaistilaisuus oli menestys.

Kasvatustieteen päivät on valtakunnallinen tapahtuma, jossa esitellään kasvatustieteellisiä tutkimuksia. Tänä vuona tapahtuman teemana on moniäänisyys kasvatuksen muuttuvassa maailmassa. Kaksi päivää kestävään ohjelmaan sisältyy erilaisia puhetilaisuuksia, kokouksia ja teemaryhmiä. Sisältöä on tarjolla niin suomeksi kuin englanniksi.

Suuri osallistujamäärä yllätti 

Tapahtuman sometiimiin kuuluvan Ainuliina Jussilan mukaan tapahtumaan on saapunut konferenssivieraita ympäri Suomea ja myös ulkomailta.

”Vieraina on akateemisia tutkijoita, opiskelijoita ja opettajia”, Jussila kertoo.

Tapahtuma on suunnattu pääsääntöisesti tutkijoille, opettajille ja opiskelijoille, mutta myös kaikille muille kasvatustieteistä kiinnostuneille.

”Alun perin osallistujamäärän odotukset olivat noin 400–500 henkilöä, mutta viime päivinä ja aivan viimeisinä tunteina tuli paljon ilmoittautumisia”, toteaa Antti Kuusela, joka toimii tapahtuman nettisivu- ja AV-vastaavana.

Tapahtumaan osallistuvia positiivisena yllätyksenä on arvion mukaan reilu 600. Kuuselan mukaan paikalle on myös tulossa puhujia, jotka ovat ihan viime tunneilla ilmoittanut paikalle pääsystä. 

Tapahtumasta Jussilalla on odotuksena päästä kuulemaan monipuolisesti eri tutkimuksista ja teemoista kasvatukseen liittyen.

Suomen kasvatustieteellisen seuran (FERA) mukaan vuosittain järjestettävä Kasvatustieteen päivät on merkittävin kotimainen kasvatusalan tiedetapahtuma. Se järjestetään yhteistyössä vuosittain vaihtuvan suomalaisen yliopiston kanssa. Viimeksi Kasvatustieteen päivät järjestettiin Oulussa vuonna 2014.

Lähteet:

Kasvatustieteen päivät 2022

Suomen kasvatustieteellinen seura: Kasvatustieteen päivät

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*