Kaleva: Suomen koronarokotekattavuus saavutti 80 prosenttia

Uusi suositus korostaa maskin käyttöä etenkin sellaisille henkilöille, joilla ei ole täyttä rokotesarjaa.

Suomessa saavutettiin eilen 80 prosentin rokotekattavuus kahden koronarokotusannoksen osalta. Rokottautuminen on mahdollista 12-vuotta täyttäneille henkilöille. Terveyden ja Hyvinvoinninlaitos (THL) kertoo Kalevalle, että rokoteannoksia on annettu Suomessa yli kahdeksan miljoonaa.  

THL lisäsi Kalevalle, että uusia koronavirustartuntoja on Oulussa 68 ja koko Pohjois-Pohjanmaalla 121. Raahessa ja Kuusamossa 13 kummassakin, Limingassa kuusi, Kempeleessä viisi ja Siikajoella neljä. Lisäksi tartuntoja todettiin myös Kalajoella, Muhoksella ja Sievissä. Koko Suomessa tapauksia on yhteensä 954, joista sairaalahoidossa on 252 potilasta ja tehohoidossa on 28. Oulun yliopistollisessa sairaalassa on 9 koronapotilasta. 

Oulu on siirtynyt koronavirusepidemian leviämisvaiheeseen. Oulun kaupungin johtoryhmä linjasi keskiviikkona maskisuositustaan niin, että se vastaa Pohjois-Pohjanmaan alueellisia koordinaatiosuosituksia. Uusi suositus korostaa maskin käyttöä etenkin sellaisille henkilöille, joilla ei ole täyttä rokotesarjaa. Lisäksi maskin käyttöä suositellaan aina julkisissa sisätiloissa.  

Lähde: Suo­mes­sa on saa­vu­tet­tu 80 pro­sen­tin ro­ko­tus­kat­ta­vuus kak­kos­pii­kil­le – Poh­jois-Poh­jan­maal­la on todettu 121 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*