Andy Murray tekee paluuta tennismaailman huipulle

Kokenut tennisässä Andy Murray palloilee jälleen. Kuva: Pixabay

Tennistähti Andy Murray on palaamassa lajinsa kärkikastiin vaikeiden vuosien jälkeen. 34-vuotias lajilegenda kukisti Tukholman avoimessa tennisturnauksessa ykkössijoitetun Jannik Sinnerin erin 7–6, 6–3. Voitto yli kaksi tuntia kestäneestä ottelusta vei britin turnauksen puolivälieriin.

Entinen maailman ykkösnimi on viime vuosina kärsinyt loukkaantumisista. Vuoden 2017 lopulla lonkkavaivojen takia hetkeksi kentiltä vetäytynyt Murray on pudonnut tenniksen ATP-rankinglistalla sijalle 143. Nyt kaksi Wimbledonin mestaruutta ja olympiakultaa saavuttanut peluri kuitenkin tekee vahvaa paluuta lajin eliittiin. Voitto Sinneristä oli Murrayn toinen top 10 -pelaajasta tänä vuonna.

Tukholman Kuninkaallisen tennishallin kentällä nähtiin keskiviikkona skotlantilaisen tennislegendan tavaramerkiksi muodostunutta taktista kypsyyttä. Kotiyleisön vahvan tuen taakseen saanut Murray ei ollut vaikeuksissa kovalyöntiseksi tiedetyn Sinnerin kanssa, vaan hoiti ottelun nimiinsä järkevällä pelaamisella ja hyvällä liikkeellä. Selvänä ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt rankingkymppi Jannik Sinner ei ollut ottelussa parhaimmillaan.

Myös Suomen tenniskomeetan Emil Ruusuvuoren ja Murrayn tiet kohtasivat Tukholmassa. Avausottelunsa turnauksen kaksinpelissä hävinnyt Ruusuvuori pääsi harjoittelemaan viime sunnuntaina huippupelurin kanssa. ATP-rankingin sijaa 79 miehittävä Ruusuvuori pääsi toteamaan lähietäisyydeltä, että Murrayn taidot ovat loukkaantumisista huolimatta edelleen tallella. ”Kun tuollaisten kaverien kanssa pääsee treenaamaan, huomaa, miksi he ovat olleet huipulla. Vieläkin hän pystyy pelaamaan sillä tasolla, vaikka ei ihan joka matsissa”, Emil Ruusuvuori totesi Helsingin Sanomille.

Seuraavaksi Murray kohtaa Yhdysvaltain Tommy Paulin, joka majailee ATP-rankingissa sijalla 52. Paul putosi aiemmin tällä viikolla Tukholman turnauksen nelinpelistä häviämällä Ruusuvuorelle ja Hollannin Botic Van De Zandschulpille.

HS: Tennislegenda Andy Murray jysäytti suur­yllätyksen Stockholm Openissa

HS: Andy Murrayn ATP-ranking on painunut kauas sadan huonommalle puolelle, mutta Emil Ruusuvuori tunsi yhä hänen lyöntiensä painavuuden

ATP: Murray Topples Sinner In Stockholm Stunner

Andy Murrayn tilastoprofiili ATP:n sivuilla

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*