Kaleva: Sähköpotkulautojen kausi päättyy tältä vuodelta

Sähköpotkulaudat ovat olleet osa Oulun katukuvaa jo kaksi vuotta. Kuva: pixabay.com

Sähköpotkulautojen toimintakausi päättyy tältä vuodelta ja yksityiset operaattorit keräävät laudat kaduilta talveksi, kertoo Kaleva. Mennyt kausi oli Oulussa toinen, jolloin sähköpotkulautoja on ollut yksityisillä palveluntarjoajilla vuokrattavana. Kaudella 2021 operaattoreita toimi yksi, kun taas kaudelle 2022 oli määrä noussut neljään.

Oulun kaupunki oli laatinut ja julkaissut ohjeistuksen menneelle kaudelle aikaisemman kauden perusteella. Säädökset ja ohjeet koskivat lautojen nopeudensäätelyä sekä toimialueita. Kuitenkaan ongelmaa tuottaneelle parkkeeraukselle ei ollut selkeää toimintamallia tai hallintakeinoa.

Oulun kaupunki aikoo talvella kehittää ratkaisuja vaaratilanteita aiheuttavalle parkkeerausongelmalle. Kaupungininsinööri Tapio Siikaluoma kertoo, että alustavaa kaavailua vain sähköpotkulaudoille tarkoitetulle pysäköintialueelle on pohdittu, mutta tämä varmistunee talven aikana.

Lähde: Säh­kö­pot­ku­lau­to­jen kausi päät­tyi, mutta oh­jeis­tuk­siin aiotaan palata tal­vel­la – ”Pot­ku­lau­to­ja jä­te­tään edel­leen mihin sattuu, ja ongelma paheni syk­syl­lä, kun illat pi­me­ni­vät”

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*