Kaleva: Rotuaarin aukio elävöityy joulun alla 

Ajatuksena on tuoda joulutunnelmaa Oulun keskustaan. Kuva: Pixabay

Joulukadun avajaisia vietetään tänään Rotuaarilla kuuden aikaan illalla. Oulun keskustaan on kaavailtu joulun alla monipuolista ohjelmaa, kertoo Kalevan uutinen. 

Joulukadun avajaisissa sytytetään Oulun keskustan jouluvalot. Kaavaillut uudet jouluvalot eivät valmistuneet tälle vuodelle.  

“Tavoitteena oli, että suunnitellaan ja rakennetaan uudet jouluvalot, mutta se ei onnistunut tällä aikataululla. Muita hankkeita oli niin paljon, että tämä jäi tuleviin vuosiin”, kaupungininsinööri Tapio Siikaluoma kertoo Kalevalle. 

Oulun liikekeskus ry on kaavaillut Rotuaarin aukiolle joulumetsää. Sen olisi tarkoitus tuoda joulumieltä Oulun keskustaan. 40 kuusen lomaan on suunniteltu oleskelupaikkoja ja joulupukin tuoli. 

“Sinne tulee glögiä ja pientä purtavaa, mutta varsinaista tuotemyyntiä ei tule. Tämä on nyt kokeilu”, kertoo Oulun Liikekeskuksen toiminnanjohtaja Leena Vuotovesi Kalevalle. 

Myös tiernakulttuurin 150-juhlavuosi tulee näkymään tiernapoikaesityksinä. Kauppahallin ympäristöä elävöitetään erilaisilla jouluvaloilla ja tapahtumilla.  

“Siellä on pieniä tapahtumia. Kauppahalli on nyt marras–joulukuun ajan aikalailla täynnä”, Vuotovesi kertoo. 

Kaleva: Ro­tuaa­rin au­kios­ta puu­ha­taan tun­nel­mal­lis­ta jou­lu­met­sää – ”Kat­so­taan, mitä ihmiset tyk­kää­vät”

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*