Joulutunnelmaa Tiernatorilla

Joulu saapuu Rotuaarille. Kuva: Pixabay.com

Rotuaarin aukiolle avataan jouluinen Tiernatori huomenna kello 10. Tiernatorilla voi vierailla aina 22. joulukuuta saakka.

Viime vuodeltakin tutulta Tiernatorilta voi jälleen ostaa esimerkiksi jouluaiheisia käsitöitä ja syötävää. Paikalla on useita alueen toimijoita ja kauppiaita sekä päivittäistä monipuolista ohjelmaa, kuten Tiernapoikaesityksiä sekä lauluyhtyeitä. Viikonloppuisin Tiernatoria ilostuttaa Joulupukin vierailu.

Tiernatorin järjestäjä Oulun Liikekeskus ry uskoo uuteen joulutori-konseptiin, ja tapahtumaa kehitetään edelleen viime vuoden palautteen innoittamana.

”Todella hyvä vastaanotto niin asiakkailta kuin kauppiailtakin”, Oulun Liikekeskuksen toiminnanjohtaja Henna Ukonmaanaho iloitsee.

Ukonmaanahon mukaan torilla on tänä vuonna mukana suurin piirtein sama määrä myyjiä kuin viime vuonna. Torimökkejä on varattu parista viikosta Tiernatorin loppuun saakka, joten tarjonta vaihtuu.

”Onhan tämä joulutori vielä taipaleensa alussa, mutta se kehittyy varmasti jatkossa”, Ukonmaanaho kertoo.

Perinnettä ja puu-uunileipää

Tiernatorikävijät voivat tutustua muun muassa yli sata vuotta Kajaanissa toimineen Pekka Heikkinen & Kumpp. Oy:n perinteikkäisiin leipomotuotteisiin. Leipomo- ja kondiittoriliikkeen toimitusjohtaja Juuso Marin kertoo liikkeen olleen mukana Tiernatorilla viime vuonnakin.

”Tosi hyvää palautetta saatiin viime vuodelta, ja ollaan innolla mukana tänäkin vuonna”, Marin toteaa.

Leipomo- ja kondiittoriliikkeen yhteistyökumppani ja jälleenmyyjä R&S Määttä Ay ehdotti viime vuonna Tiernatorille osallistumista. R&S Määtän Pulla-Pirssi tarjoaa torilla laajan valikoiman leipomon tuotteita leivästä joulukakkuun.

”Suomalaiset arvostavat tuttuja perusmakuja joulutuotteissa, kuten joululimpussa”, Marin kuvailee odottaen Tiernatorilta viime vuottakin parempaa myyntiä.

Vuoden sesonki yllätti yrittäjän

Muhoksen Villa on tänä vuonna Tiernatorilla ensimmäistä kertaa. Yritys valmistaa puhtaasta, aidosta villasta valmistettuja vaatteita ja asusteita. Neljännen polven yrittäjän Jyri Vesikukan mukaan Muhoksen Villa pärjää nyt koto-Suomessakin.

”Kierreltiin viime vuosina Saksan toreilla. Nyt toveriyrittäjä kysyi, lähdettäisiinkö Tiernatorille”, Vesikukka kertoo.

Muhoksen Villan luonnonmukaiset ja ajattomat mallit ovat myyneet vuoden sesonkiaikana todella hyvin, ja kasvanut myynti pääsi yllättämään pienen yrityksen.

”Ollaan Tiernatorilla tapahtuman loppuun saakka, tai niin kauan kuin tavaraa riittää. On ikävää myydä ’ei-oota’, se ottaa luonnon päälle”, Vesikukka toteaa.

Lähteet:

Oulun Liikekeskus ry
Tiernatori
Tiernatorin ohjelma

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*