Joulu avataan Rotuaarilla ja Valkeassa

Joulupukki aloittaa työurakkansa viikonloppuna. Kuva: Pixabay

Oulun keskusta virittäytyy joulun odotukseen, kun joulun avajaisia vietetään Rotuaarilla perjantaina kello 18.00 alkaen.

Juhlan aikana Rotuaarin kävelykatualueelle sytytetään tunnelmalliset jouluvalot. Musiikkiesityksistä vastaavat Teuvo Pakkalan koulun musiikkiluokkien kuoro sekä Oulu Big Band septetti, jonka solistina toimii Satu Hammar. Big Bandin sävelten tahtiin taitojaan esittelevät swingtanssijat Tanssikoulu Vamoksen ja SwingO:n yhteistyönä.

Tapahtumassa vierailee itseoikeutetusti myös Napapiirin joulupukki, ja ilta huipentuu torilla kello 19.00 nähtävään ilotulituskuvaelmaan ”Petterin nenänvälke”.

Valkeassa runsaasti ohjelmaa viikonloppuna

Joulun avaus näkyy tulevana viikonvaihteena myös kauppakeskus Valkeassa, jossa joulupukin voi tavata lauantaina ja sunnuntaina. Kesäkadulla sijaitsevassa Partybooth-valokuvauskopissa voi kuvauttaa ikioman joulukortin ja joulupaja tarjoaa mahdollisuuden jouluiseen askarteluun.

Lauantaina kauppakeskus tarjoilee omintakeista herkuttelua karkkitykin muodossa. Musiikin pariin Valkeassa päästään molempina päivänä joululauluhetken muodossa, lisäksi sunnuntaina Pohjankartanon koulun 8E-luokan tonttuorkesteri viihdyttää asiakkaita kesäkadulla.

Jouluvalot luovat tunnelmaa

Oulun ammattikorkeakoulussa joulua juhlitaan erilaisissa tapahtumissa. Koulu järjestää muun muassa joulukonsertin Karjasillan kirkossa 12.12. kello 19.00.

Kotkantien kampuksella tutustumassa oleva Marja kertoo, että jouluvalojen sytyttämiseen ja joulun avaukseen liittyy mukavia muistoja.

”Jouluvalojen sytyttäminen luo jouluista tunnelmaa”, Marja kertoo.

Marjalla on sylissään yhdeksän kuukauden ikäinen Lilja-tytär, jolle tuleva joulu on ensimmäinen. Marja arvelee, että perhe ei lähde Ouluun saakka joulun avajaisiin Kempeleestä pitkän etäisyyden vuoksi. Marja kertoo, että joulun avauksista on myös jäänyt kammoa kauppakeskusjoulupukkeja kohtaan:

”Vielä lukioikäisenäkin karttelin kauppojen joulupukkeja, jotta heidän kanssaan ei tarvitsisi jäädä juttelemaan”, Marja nauraa.

Lähde: Kauppakeskus Valkea

Rotuaari.info

 

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*