Hyvinvointiviikko saapuu jälleen Oulun kampuksille

Hyvinvointiviikoille odotetaan tuhansia opiskelijoita. (Kuva: Rami Ranta/Vinkka news arkisto)

Hyvinvointiviikko on Oulun korkeakouluopiskelijoiden sekä opetushenkilökunnan hyvinvointiin keskittyvä vuosittainen tapahtuma, joka järjestetään tänä vuonna 21.-26. marraskuuta Linnanmaan sekä Kontinkankaan kampuksilla.

Viikon keskiössä on messutapahtuma, jonka aikana erilaisten hyvinvointia edistävien tekijöiden ständit saapuvat kampuksille. Ständejä on lähes 30, ja niillä on mahdollista vierailla ensiksi Kontinkankaan kampuksella 22. marraskuuta. Linnanmaalle messut siirtyvät 23. marraskuuta. Ständeiltä saa neuvoja hyvinvoinnin edistämiseksi.

Luvassa on paljon muitakin sekä maksullisia että ilmaisia aktiviteettejä. Ohjelmaan kuuluu esimerkiksi luentoja, kaverikoirien vierailu, hyvinvointikahvila ja OSAKO:n sekä OYY:n yhdessä järjestämät alkoholittomat trippibileet 45 Specialissa.

”Itse odotan eniten tiistain Superpark-iltamaa ja lauantain tankotanssituntia”, kertoo OSAKO:n edustaja. ”Superpark on ollut viime vuosina suosituimpia aktiviteettejä”, hän lisää.

Tapahtuma palaa suurempana kuin koskaan

Hyvinvointiviikko on Oulussa jo pitkään jatkunut perinne, joskin tapahtuman järjestäjät ovat vaihdelleet vuosien saatossa. Huoli opiskelijoiden hyvinvoinnista on kuitenkin kasvanut korona-aikana, ja näinpä hyvinvointiviikkoihin on pyritty panostamaan poikkeuksellisen paljon.

Vielä muutamia vuosia sitten tapahtumaa järjestämässä olivat vain Oulun yliopisto sekä YTHS, eli Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö. Nyt mukana ovat edellä mainittujen lisäksi esimerkiksi ylioppilaskunta OYY ja OAMK, sekä sen opiskelijakunta OSAKO MOOD-hankkeineen. MOOD on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama hyvinvointihanke, jonka tarkoitus on edistää Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijoiden hyvinvointia.

Tapahtuma on kasvanut uuden yhteistyön sekä rahoituksen myötä huomattavasti. Etenkin messutapahtuma tavoittaa tuhannet opiskelijat, ja muihinkin aktiviteetteihin odotetaan satoja osallistujia.

Hyvinvointiviikolla tapahtumia moneen makuun!

OSAKO – Tulevat tapahtumat

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*